Bewaar je ticket

Geniet later

In het voorjaar van 2020 is aangekondigd hoe onder andere de Nederlandse theaters omgaan met de gekochte tickets voor voorstellingen die geen doorgang kunnen vinden door de maatregelen omtrent het coronavirus. De cultuursector heeft in gezamenlijkheid een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en volgens de regels van de Autoriteit Consument en Markt. Wij zijn zeer blij dat de overheid de theatersector steunt; wanneer de nu gepresenteerde ticketregeling er niet zou zijn gekomen, dreigen veel theaters en andere culturele- en sportinstellingen in zwaar weer te komen.

Hoe ziet de regeling er uit?
De verschillende brancheverenigingen van de Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals hebben de handen ineen geslagen en roepen collectief hun bezoekers op om hun gekochte ticket te bewaren tot de deuren van de cultuur- of sportlocatie weer opengaan en daarmee de culturele en sportsector te ondersteunen: Bewaar je ticket, geniet later. Meer informatie kunt u lezen op www.bewaarjeticket.nl.

Waarom een landelijke ticketregeling?
Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de culturele- en sportsector dat u uw favoriete podium of evenement later bezoekt. Dit helpt de onvermijdelijke economische financiële impact die in de culturele- en sport sector ontstaat mede op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele- en sportsector.

Hoe werkt de voucherregeling?
Indien de voorstelling waarvoor u een ticket heeft gekocht naar een andere datum wordt verplaatst blijft uw ticket gewoon geldig. U ontvangt geen voucher. Kunt u niet op de vervangende speeldatum of wordt de voorstelling geannuleerd, ontvangt u wel een voucher. U ontvangt dan uw geld, inclusief reserveringskosten, terug in de vorm van een digitaal tegoed dat u opnieuw kunt besteden in Theater aan de Schie binnen 24 maanden na de oorspronkelijke speeldatum. Let op: de voucherregeling is aangepast. Een coronavoucher is nu twee jaar geldig in plaats van één jaar. U heeft langer de tijd dit voucher in te wisselen. En staat er na die periode nog een tegoed op het voucher, ontvangt u dat tegoed terug op uw rekening.

Toch uw geld terug?
U heeft vanzelfsprekend het recht om uw geld terug te vragen. Wanneer het geld wordt teruggestort is afhankelijk van of het een geannuleerd of een verplaatst evenement betreft. Indien het evenement verplaatst is, kan indien u dat wil het geld binnen één maand teruggestort worden. Indien het evenement geannuleerd is, is deze terugbetalingstermijn tot uiterlijk 3 maanden na de datum waarop het evenement zou plaatsvinden.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?