Het Corona virus

Lees hier het laatste nieuws!

Laatste update: 9 apri 2020 10.00 uur

Zoals u weet worden voorstellingen, festivals, wedstrijden en concerten noodgedwongen verplaatst of afgelast; musea en monumenten sluiten hun deuren. Er is echter goed nieuws over uw tickets. Er is aangekondigd hoe onder andere de Nederlandse theaters omgaan met de gekochte tickets voor voorstellingen die geen doorgang kunnen vinden door de maatregelen omtrent het coronavirus. De cultuursector heeft in gezamenlijkheid de Bewaar je ticket regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en volgens de regels van de Autoriteit Consument en Markt. Wij zijn zeer blij dat de overheid de theatersector steunt; wanneer de nu gepresenteerde ticketregeling er niet zou zijn gekomen, dreigen veel theaters en andere culturele- en sportinstellingen in zwaar weer te komen.

Klik hier voor meer informatie over de Bewaar je ticket regeling.

Update: 23 maart 2020 21.00 uur

Maandag 23 maart heeft het kabinet en het RIVM besloten om alle maatregelen te verlengen tot en met 1 juni 2020. Theater aan de Schie is om deze reden dan ook gesloten tot en met deze datum. Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij ticketkopers pas in een later stadium per e-mail informeren over de afwikkeling. Wij vragen daarvoor uw begrip.

Update: 15 maart 2020 21.00 uur

Om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, hebben de autoriteiten per direct nieuwe maatregelen afgekondigd. Om deze reden kunnen alle voorstellingen en evenementen van Theater aan de Schie, dus ook de kleine zaal voorstellingen die in het Wennekerpand zouden plaatsvinden, tot en met 6 april 2020 geen doorgang vinden. Alle publieke evenementen worden tot en met 6 april 2020 geannuleerd of uitgesteld.

Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij kaartkopers en andere bezoekers pas in een later stadium informeren over de afwikkeling. Wij kijken allereerst naar de mogelijkheden om voorstellingen en evenementen naar een latere datum te verplaatsen. Het al gekochte ticket blijft daarvoor dan geldig.

Het bespreekbureau is tot en met 6 april 2020 vooralsnog telefonisch en met e-mail bereikbaar. Wij informeren alle kaartkopers per e-mail over de verdere afwikkeling. Vanwege de omvang van de maatregelen, verwachten wij per telefoon slecht bereikbaar te zijn. Wij vragen begrip voor deze situatie.

 

Wat doet Theater aan de Schie tegen Corona?

Theater aan de Schie hecht grote waarde aan uw gezondheid en de gezondheid van onze medewerkers. In de strijd tegen uitbreiding van het Corona-virus (COVID-19) neemt Theater aan de Schie maatregelen om de mogelijkheid tot besmetting in en rond het theater zoveel mogelijk te beperken.

Wat adviseren wij u zelf te doen voorafgaand en tijdens het theaterbezoek?

 • Was regelmatig uw handen, bij voorkeur met water en zeep;
 • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
 • gebruik papieren zakdoekjes;
 • bij twijfel over verkoudheid en/of koorts, verzoeken wij u thuis te blijven.

Wat doet Theater aan de Schie?

 • Medewerkers hebben instructies ontvangen over hoe om te gaan met preventieve maatregelen. Het is van belang dat er zo min mogelijk directe contactmomenten zijn.
 • Er wordt extra schoongemaakt en deurklinken en stoel- en trapleuningen worden regelmatig door medewerkers en schoonmaakdiensten gedesinfecteerd.
 • Wij accepteren geen contant geld meer. Ook bij het bespreekbureau verzoeken wij u met pinpas te betalen.
 • Houd bij binnenkomst uw toegangskaarten gereed, wij pakken deze niet van u aan en zullen op gepaste afstand de kaarten controleren en scannen. Ook uw telefoon raken wij niet aan.
 • Bij de garderobe kunt u uw jas op de balie leggen. Deze wordt voor u weggehangen en wij leggen het garderobemuntje op de balie. Bij terugkomst bij de garderobe verzoeken wij u ook het garderobemuntje neer te leggen zodat wij deze kunnen pakken en uw jas terug kunnen geven.
 • Bij verschillende toegangsdeuren, zoals toiletten, de parkeergarage en fietsenstalling leggen wij tissues neer. Deze zijn op dit moment in bestelling. Wij verzoeken u de deuren met deze tissues te openen en te sluiten. Er staan ook prullenbakken waar u de tissues in kunt deponeren.
 • Onze medewerkers hebben werkinstructies gekregen voor persoonlijke hygiëne en volgen deze op.

 

 

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?