Diner Variété

Dineren vóór de voorstelling in het Grand Café

Met Diner Variété geniet u van een heerlijke vegetarische maaltijd die Wereld Bowls geïnspireerd op de voorstelling van die avond. U eet voor € 13,50 ‘wat de pot schaft’ aan de lange tafels in het Grand Café van het Wennekerpand. Diner Variété brengt mensen samen en lift telkens een tipje van de sluier op van de voorstelling die u na het diner bij zult gaan wonen. Noem het ouderwets gezellig, een familiediner, een plek om elkaar te ontmoeten. Kom proeven in het thema van de voorstelling waar u naartoe gaat. 

Bij de volgende voorstellingen in het Wennekerpand bieden wij Diner Variété aan. U ziet daarbij ook welke maaltijd bij de desbetreffende voorstellingen wordt geserveerd.

Jungfrau van Toneelgroep Maastricht op zaterdag 4 april 2020
Bij een verhaal dat over bergbeklimmers gaat dat zich in het hooggebergte afspeelt horen wij natuurlijk iets te serveren dat naar het hooggebergte meegenomen wordt of dat daar vandaan komt. Vanavond serveren wij dan ook een vegetarische rode uiensoep IN blik. Let op! Dat is dus iets anders dan UIT blik. De soep zal dagvers gemaakt worden, maar het zal in een blik bij u voorgeschoteld worden. Dan kunt u het eventueel handig meenemen, mocht u nog de berg op moeten vanavond. Dat is weer eens iets anders dan een doggybag. Geserveerd met gruyère toast en een frisse salade.
Klik hier om het Diner Variéte bij Toneelgroep Maastricht te reserveren

Stefano Keizers op donderdag 9 april 2020
Waan je in de sferen van Stefano Keizers’ decor en cabaret. Een klinische, Hollandse setting. Wij serveren een zoete aardappelpuree met rucola, frisse doperwtjes en een ‘gehaktbal’ gemaakt van verschillende noten.
Klik hier om het Diner Variéte bij Stefano Keizers te reserveren

Marja van Katendrecht op woensdag 6 mei 2020
Om de tupperwaredoosjes van Marja van Katendrecht vanavond te vullen, serveren wij een precies op maat gemaakte hartige, vegetarische bladerdeegtaart met daarin laagjes van courgette, aubergine en wortel.
Klik hier om het Diner Variéte bij Marja van Katendrecht te reserveren

Kees van Amstel op woensdag 13 mei 2020
Even op de tanden bijten; een hele kluif ergens aan hebben; door de zure appel heen moeten bijten.
Vanavond serveren wij een gerecht waar u even flink uw tanden in zult moeten zetten. Of misschien valt het allemaal wel heel erg mee. Een biefstuk gemaakt van gemarineerde seitan, geserveerd met geroerbakte spruitjes een romige aardappelpuree.
Klik hier om het Diner Variéte bij Kees van Amstel te reserveren

Dans in Ontwikkeling op dinsdag 19 mei 2020
Dit gerecht zal spoedig bekend gemaakt worden.
Klik hier om het Diner Variéte bij Dans in Ontwikkeling te reserveren

Fred Delfgaauw en Ida van Dril op donderdag 28 mei 2020
Vanavond waant u zich in de tijd dat Shakespeare leefde. U zult neerstrijken in een waar vanitas met allerhande ambachtelijke producten. Van kazen, tot desembroden, noten, fruitsoorten, smeuïge smeersels en nog veel meer… Geniet als een koning.
Klik hier om het Diner Variéte bij Fred Delfgaauw en Ida van Dril te reserveren

Bij iedere maaltijd krijgt u brood met een wisselende spread.

Prijs per persoon: € 13,50 (exclusief drankjes)
Inloop vanaf 18.00 uur
Aanvang - 18.30 uur

De Diners die in de maand maart plaats zouden vinden zijn, om een verdere uitbraak van het coronavirus te beteugelen, geannuleerd. Wij zijn op zoek naar een vervangende speeldatum voor de voorstellingen waarbij het diner geserveerd zou worden. Wij onderzoeken de mogelijkheid om de diners op de nieuwe speeldata voort te zetten.

Wereld Bowls kookt, geïnspireerd op de voorstelling van de desbetreffende avond. Het is dus 'eten wat de pot schaft' voorafgaand aan de voorstelling in het Wennekerpand. Wereld Bowls bestaat uit het duo Swaan Mostert & Ella Theunissen. In hun leven reizen zij heel wat af: van India naar Israël, van Guatemala tot in Mexico. Tijdens hun reizen doen zij hun inspiratie op voor de gerechten die ze bereiden in hun eigen keuken. Op hun borden komen landen samen en weten zij telkens een vleugje Hollandse nuchterheid eraan toe te voegen. Inmiddels hebben ze ook al heel wat afgereisd in Rotterdam. Van de Fenix Foodfactory naar de Oogstmarkt, van Ani en Haakien tot Het Gemaal op Zuid. En daarom is het nu hoog tijd dat ze in Schiedam neer gaan strijken. En wel in het Wennekerpand!

Met dank aan DeWinkelmeiden voor het koppelen van Wereld Bowls en Theater aan de Schie voor deze samenwerking.
DeWinkelmeiden zetten zich in voor revitalisering van winkelgebieden in historische binnensteden door voor leegstaande winkels en kantoren een tijdelijke commerciële, culturele, creatieve of culinaire invulling te vinden. DeWinkelmeiden helpen ondernemers aan een tijdelijke winkel of creatieve ondernemers aan een tijdelijke showroom: de Pop-Up Shop

Volg Wereld Bowls via social media:
Instagram: @wereldbowls
Facebook: Wereld Bowls

 

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?