Gouden Dans: Kom dans met mij de Danzon

Wekelijkse danslessen in Theater aan de Schie

Theater aan de Schie presenteert in samenwerking met Gouden Dans, u in het theater: Kom dans met mij de Danzon.

Kom dans met mij de Danzon is voor mensen op leeftijd, ook als u wat minder vast ter been bent. Vanaf woensdag 7 oktober danst u 4 maanden lang, één keer per week onder leiding van choreografe Ireen Kurvers aan een korte theatrale dansvoorstelling, geïnspireerd op de Cubaanse Danzon, een ritmische dans op Zuid-Amerikaanse muziek. Bij voldoende aanmeldingen gaan we met een ochtend en een middaggroep werken. Aan het einde van de lesperiode volgt een dansvoorstelling die te zien is in Theater aan de Schie, met aansluitend een danssalon voor het publiek. Meer informatie over de voorstelling en kaartverkoop volgt in een later stadium.

WANNEER?
Vanaf woensdag 7 oktober 2020 starten de repetities. Bij de wekelijkse repetities bent u van harte welkom in de foyer van Theater aan de Schie. De repetities duren ongeveer 2 uur per les.
Wegens de maatregelen tegen het coronavirus zijn de repetities tijdelijk stilgezet. 

In andere steden is het project al eerder uitgevoerd. Op www.goudendans.nl vindt u meer informatie over het project. Dit project is mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, Sluyterman van Loo, RCOAK, RC Maagdenhuis en het Oranjefonds

Neeltje: “Het fijne van dit project is dat je geen partner nodig hebt en bewegen op muziek is heerlijk."
Aad: "De Gouden Dans strekt zich over een langere periode uit en dat is fijn. Het heeft mij uit de koker van de eenzaamheid gehaald. Het heeft mij nieuwe sociale contacten opgeleverd."
Thea: "Kom dans met mij de Danzon heeft me uit mijn isolement verlost. Klinkt dramatisch, maar zo was het eigenlijk wel.’ Volgens mijn man: “je zelfvertrouwen is terug, je leeft weer, heerlijk!”
Klaske: "Na weinig dans ervaring, heb ik genoten van deze 15 weken. Elke week weer met z’n allen oefenen, en steeds beter worden. Ben een beetje los gekomen durf weer wat meer van me zelf te laten zien. En ben tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk helemaal niet z’n stoethaspel ben."
Annie: “Leeftijd verdwijnt. Hoezo doelgroep? Mijn ‘dans-verloofde’ is 82 jaar, wat een kanjer! We lachen en leven ons uit.”
Els: “En we maken samen een voorstelling, en wat voor een! Inclusief zenuwen voor het doek op gaat. Toi, toi, toi. En daar gaan we, hier zijn we: de Gouden Dansers. Dat u het maar even weet."

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?