Kaartverkoopinformatie

Online kaarten reserveren
Online kaarten kopen is eenvoudig, snel en veilig. U kunt uw eigen stoelen kiezen en direct online betalen.

U kunt zelf uw stoelen kiezen op de plattegrond, met uitzondering van rolstoelplaatsen (bel daarvoor met het bespreekbureau). Na betaling ontvangt u per e-mail uw e-tickets. U kunt uw e-tickets op uw mobiele telefoon of computer opslaan. Laat uw e-tickets op uw mobiele telefoon zien bij de kaartcontrole en zet daarbij uw scherm helderheid op maximaal. Geen mobiele telefoon? Print dan uw e-tickets om te laten zien bij binnenkomst.

 1. Kiest u voor e-tickets?
  Na betaling ontvangt u per e-mail uw e-tickets. Het voordeel van het e-ticket is dat u geen verzendkosten betaalt én direct uw tickets in huis heeft. U kunt uw e-tickets op uw telefoon opslaan. Laat bij binnenkomst uw e-tickets op uw mobiele telefoon zien bij de kaartcontrole en zet daarbij uw scherm helderheid op maximaal. Of download de Ticketmatic app op uw telefoon. Wanneer u de app heeft geïnstalleerd staan uw toegangskaarten automatisch in deze app. Let op: ook  toegangskaarten van andere theaters met hetzelfde reserveringssysteem kunnen in deze app staan. Geen mobiele telefoon? Print uw e-tickets om ze te laten zien bij binnenkomst.

 2. Hoe kunt u online betalen?
  U betaalt (deels) via iDEAL, creditcard, Podium Cadeaukaart, VVV Cadeaukaart en/of een tegoedbon van Theater aan de Schie (uitgegeven na 10 februari 2015). Wij accepteren geen betalingen met de Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart.

  Let op. Met ingang van 1 juli 2020 mag wegens een verandering in de Nederlandse wetgeving (Wet ter voorkoming van Witwassen en het Financieren van Terrorisme (Wwft)) het deel van de transactie van de VVV Cadeaukaart niet meer zijn dan € 50,00. Uiteraard kunt u het resterende deel van de transactie betalen met iDeal. Deze verandering geldt NIET voor de Podium Cadeaukaart.

 3. Wilt u uw via internet bestelde kaarten (deels) betalen met Theater- & Concertbon(nen), VVV bonnen of tegoedbonnen van Theater aan de Schie (uitgegeven vóór 10 februari 2015)? 
  Volg dan de normale reserveringsprocedure via onze website. Stuur na uw betaling een kopie van uw bestelbevestiging, voorzien van uw rekeningnummer en de bonnen, binnen 14 dagen naar Theater aan de Schie, Postbus 414, 3100 AK Schiedam, t.a.v. Bespreekbureau. U kunt het geheel ook afgeven aan de kassa of u deponeert het in een envelop in de grijze brievenbus van het theater, die zich bevindt in de gemeentehal. Het tegoed wordt binnen 14 dagen na verwerking op uw rekening overgemaakt. Het theater vergoedt maximaal het aankoopbedrag van uw kaarten. Opsturen van bonnen geschiedt voor eigen risico.

Telefonisch reserveren via (010) 2 467 467
Het bespreekbureau is telefonisch bereikbaar; van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en driekwartier voor aanvang van iedere voorstelling. Telefonisch gemaakte reserveringen dienen binnen zeven dagen betaald te worden. Na zeven dagen vervalt de reservering.

Reserveren via het bespreekbureau
Het bespreekbureau van Theater aan de Schie in de gemeentehal is elke vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur geopend. Het is dan mogelijk om bij het bespreekbureau kaarten te reserveren, af te rekenen of op te halen.

Administratie- en verzendkosten

Voor uw gemaakte reservering brengen wij € 1,00 administratiekosten per toegangskaart in rekening. Indien u uw kaarten per post thuisgestuurd wil hebben, brengen wij € 5,00 verzendkosten in rekening.

Ticketmatic smart tickets
Voor sommige voorstellingen werken wij in samenwerking met ons kassasysteem Ticketmatic en verkopen extra veilige e-tickets om doorverkoop tegen te gaan. Dit houdt in dat u uw toegangsbewijzen niet af kunt halen aan de kassa of per e-mail of post ontvangt, maar dat ze alleen verschijnen in de Ticketmatic App op uw smartphone. Deze app kunt u gratis downloaden in de AppStore of de Playstore. Uw tickets worden pas drie uur vóór aanvang van de voorstelling actief en kunnen op deze manier niet worden doorverkocht. Let op: de barcode verandert elke 30 seconden. De tickets zijn niet overdraagbaar aan anderen.

Hoe werkt het?

 • Koop uw kaartjes via de website van Theater aan de Schie
 • Kies een betaalwijze en vul uw e-mailadres in
 • Bevestig en betaal
 • U ontvangt een order bevestiging
 • Hierin vindt u instructies over hoe u de app installeert en uw tickets kan terugvinden
 • Download en open de Ticketmatic app
 • Log in op de Ticketmatic app met hetzelfde e-mailadres dat u heeft gebruikt bij het boeken van de kaarten
 • In de Ticketmatic app vindt u alle gekochte e-tickets, deze zijn binnen 24 uur zichtbaar

Heeft u geen smartphone, maar wilt u wel kaarten reserveren? Neem dan contact op met ons bespreekbureau via kassa@theateraandeschie.nl of bel 010 2 467 467.

Bent u verhinderd?
U kunt bij verhindering tot aanvang van de voorstelling uw kaarten bij het bespreekbureau inleveren, dit kan door de kaarten aan de kassa in het theater in te leveren of door een e-mail te sturen naar kassa@theateraandeschie.nl. Kaarten die na aanvang worden ingeleverd, kunnen wij niet meer accepteren. Na inlevering van uw toegangskaarten ontvangt u van ons een theatertegoedbon. Deze is alleen inwisselbaar bij Theater aan de Schie en is onbeperkt geldig. Annuleringskosten bedragen € 3,00 per kaart. Deze kosten worden niet in rekening gebracht indien u Vriend van het theater bent. Let op: wij geven geen geld retour bij het annuleren van uw kaarten, u ontvangt van ons een theatertegoedbon.

Weet waar u koopt!
Wij staan alleen garant voor kaarten die gereserveerd zijn via deze website, onze eigen facebookpagina of de Nationale Theaterkassa. Wij staan niet garant voor kaarten die u via andere verkooppunten heeft gereserveerd, zoals TopTicketShop, kunstencultuurcadeaukaart.nl en andere verkoopkanalen.

 

 

 

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?