KONING Filmversie 5 februari

KONING door de ogen van de koning (cast 2)

Welkom bij de filmversie van KONING!

Klik hier om naar de Live Q&A via Zoom te gaan! 

Op 5 februari kijk je vanaf 19:00 op deze pagina KONING door de ogen van de koning (cast 2)

KONING is een avontuurlijke komedie vol heldenmoed en vriendschap, met in de hoofdrollen Roos Drenth, Anne Rats en niemand minder dan Kenneth Herdigein, aangevuld met spelers van De Jonge Stokerij en amateurspelers. Kenneth is een oude bekende en vriend van De Stokerij en Schiedam: hij speelde al Polonius in Hamlet en Terror in Kleine Sofie en Lange Wapper.


KONING is een gloednieuw toneelstuk geïnspireerd op grote koningen: Johan Cruijff, Koning Arthur, Mohammed Ali, Elvis Presley, Beyoncé, Black Panther en Willem Alexander, aangedreven door live muziek van Nieuw Niks.

De Koning is ziek en moet zijn troonopvolger benoemen. Hij heeft 21 kinderen, een lieve vrouw en een zeer ambitieuze Eerste Minister. Maar wie is het meest waardig? De Koning kiest voor zijn eigenzinnige dochter Alex, maar daar is niemand het mee eens. Zijzelf ook niet en ze weigert. De Koning slaat zijn zwaard in een grote steen en zegt: “Enkel wie het waard is om te regeren krijgt mijn zwaard uit de steen. Tot die tijd blijft mijn troon leeg”. Lukt het Alex om het land te redden?

Er wordt gezongen, gevochten, gedebatteerd en gedanst, maar niemand lijkt sterk genoeg om het gewicht van de Kroon te dragen.

 

De Stokerij Schiedam kan dit niet realiseren zonder uw steun! Heeft u genoten van de voorstelling? Zou dan zo vriendelijk willen zijn om een donatie achter te laten? Elke donatie helpt!

 

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?