Minder validen

Bent u minder valide en wilt u graag ons theater bezoeken? Reserveer dan geen plaatsen via deze website. Neem contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. U kunt ons telefonisch bereiken op (010) 2 467 467 of per e-mail via kassa@theateraandeschie.nl. Lees ook alvast onderstaande informatie door alvorens u ons belt.

Lift
In Theater aan de Schie is geen lift aanwezig. In het Wennekerpand is wel een lift aanwezig.

Rolstoelplaatsen
In Theater aan de Schie en in het Wennekerpand zijn twee rolstoelplaatsen beschikbaar vooraan in de zaal. Deze plaatsen zijn (om technische redenen) alleen te gebruiken indien er vooraf is gereserveerd. Het is helaas niet mogelijk om rolstoelplaatsen te reserveren via de website. Wilt u rolstoelplaatsen reserveren, neem dan contact op het met bespreekbureau.

Slecht ter been
Bent u slecht ter been, geeft u dat dan ook alstublieft aan bij uw reservering. U krijgt dan, indien beschikbaar, plaatsen in het gelijkvloerse gedeelte toegewezen.

Slechthorenden
Let op! Momenteel werkt onze ringleiding voor onze geluidsversterking helaas niet. Wij werken eraan dit snel weer werkend te krijgen.

Slechthorenden of gebruikers van een gehoorapparaat kunnen gebruik maken van infrarood geluidsversterking. U kunt daarvoor kosteloos een speciale koptelefoon lenen (verkrijgbaar bij de garderobe). Vooraf reserveren is niet nodig en niet mogelijk.

Blinden en slechtzienden
Voor blinden en slechtzienden bieden wij de mogelijkheid om een blindegeleidehond mee te nemen. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken? Geef dit dan alstublieft aan bij uw reservering. Wij kunnen er dan rekening mee houden.

Blindentolk
In samenwerking met Stichting Komt het Zien! is het mogelijk om voorstellingen toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. Zo is theater leuk voor iedereen, óók als u minder of niets ziet.
Hoe het werkt? Een paar dagen voor de voorstelling ontvangt u per e-mail een introductie. Deze is beschikbaar als digitale tekst en als gesproken audio. De introductie bevat informatie over het verhaal, de spelers, kostuums en het decor. De voorpret begint dus thuis al.

In het theater start één uur voor de voorstelling de inleiding. Hier kunt u kennismaken met de stemmen van de acteurs en de kostuums en het decor van dichtbij bekijken of tasten. De invulling van de inleiding kan variëren per voorstelling. Daarna krijgt u een koptelefoon en gaat u op uw eigen plaats in de zaal zitten. De blindentolk beschrijft tijdens de voorstelling alles wat er te zien is op het toneel. Zo mist u niets!

Wilt u gebruik maken van live audiodescriptie? Reserveer dan uw kaarten niet online, maar neem dan contact op met het bespreekbureau via kassa@theateraandeschie.nl of telefoonnummer 010 2 467 467.. In seizoen 2020-2021 hebben wij geen voorstellingen met blindentolk geprogrammeerd staan.

In seizoen 2021-2022 kunt u bij de volgende voorstellingen gebruik maken van live audiodescriptie:

  • Belle en het beest de musical | zondag 12 december 2021
  • TITANIC de musical | zondag 1 mei 2022

 

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?