di 27 september 2016

Winnaars Poelifinario en Neerlands Hoop

De cabaretprijzen zijn op 25 september in Den Haag uitgereikt. De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. De Neerlands Hoop is voor de meest belovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief. 
 

Winnaar van de Poelifinario is:
NUHR (Niet Uit Het Raam) met de voorstelling Draai Het Eens Om

De VSCD cabaretjury: “Ensemblecabaret is op zijn best als er van alles speelt tussen de leden. Wanneer er onderlinge conflicten en machtsverhoudingen worden uitgespeeld ontstaat er spanning op het podium. In Draai het eens om gebeurt dat in extreme mate. Het leidt tot een vlijmscherp psychologisch portret van vier cabaretiers die elkaars beste vrienden zijn, warmte en vriendschap voor elkaar koesteren, maar ook hard kunnen botsen. Omdat er in deze voorstelling ook wordt gezinspeeld op een naderend einde van de groep lijkt het alsof de spelers niets te verliezen hebben en de definitieve balans van hun samenwerking kan worden opgemaakt.

Het is de tweede keer dat NUHR bestaande uit Joep van Deudekom, Peter Heerschop, Viggo Waas en Eddie B. Wahr, de Poelifinario wint.


Winnaar Neerlands Hoop is:
Tim Fransen met zijn voorstelling Het failliet van de moderne tijd

De VSCD Cabaretjury: “De ambitie van Tim Fransen in zijn debuutvoorstelling is niet gering: aan de hand van de grote denkers uit zijn boekenkast onderneemt de 27-jarige Fransen een persoonlijke zoektocht naar de zin van het leven. […] Het filosofisch cabaret van Fransen zet je aan het denken, maar is tegelijk ook toegankelijk voor een breed publiek. Daarmee is het een enorme aanwinst voor het Nederlands cabaret.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?