wo 17 januari 2018

Festival De Opstokerij vlamt opnieuw!

Start verkoop tweede editie Festival De Opstokerij

De Stokerij Schiedam, in samenwerking met Theater aan de Schie; stookt de stad weer op met de tweede editie van Festival De Opstokerij. In het weekend van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari vindt in het Wennekerpand in Schiedam een Schiedams theaterfestival plaats met theatervoorstellingen, live muziek, workshops en drie avonden een verrassingsdiner. Voor de echte festivalsfeer is er ook een passe-partout te boeken: beleef het hele festival met De Stokerij en Theater aan de Schie! De kaartverkoop is gestart! 

Op vrijdag 16 februari, de eerste festival dag is de speciale avant-première van Don’t Shoot The Piano Player met acteur Yorick Zwart die in de huid kruipt van een oorlogsveteraan. Het is een voorstelling waarin de makers op zoek gaan naar comedy in de tragiek van het verlies van de enclave Srebrenica.
De Stokerij laat in samenwerking met de Jonge Stokerij op zaterdagmiddag een exclusieve preview zien van voorstellingen die de komende tijd in Schiedam zullen ontstaan.

Tijdens improvisatie hit Nachtgasten zijn de rollen omgedraaid. Als toeschouwer weet u waar de voorstelling over gaat, de acteurs niet. Nog nooit zat u zo dicht op de huid van de acteurs, terwijl de voorstelling voor uw ogen gecreëerd wordt! Alleen u weet waar dit heen gaat.

De jonge festivalgangers kunnen op zondagochtend genieten van Adam en de Anderen. Deze familievoorstelling voor kinderen vanaf 7 jaar gaat over acceptatie, met liefde naar elkaar kijken en durven zijn wie je bent.

Op de zondagavond wordt het festival afgesloten met de filmpremière van Goed Volk, een korte film die vader en zoon Jack Wouterse en Koen Wouterse samen maakten op basis van de succesvolle theatervoorstelling Kiwi - Free as a Bird die vorig jaar tijdens de eerste editie van Festival De Opstokerij te zien was.

Klik snel hier voor programmainformatie en kaarten

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?