do 18 juni 2020

Kerstvoorstelling De Stokerij en Theater aan de Schie gaat dit jaar door!

Vierde coproductie is een gloednieuw stuk genaamd KONING

Dit jaar presenteren Theater aan de Schie en De Stokerij Schiedam een gloednieuwe familievoorstelling in december: KONING (6+). KONING is een gloednieuwe en hyper actuele familievoorstelling geïnspireerd op koningsverhalen van grote koningen. Met in de hoofdrollen Roos Drenth, Anne Rats en Koen Wouterse, spelers van De Jonge Stokerij en twintig amateurspelers. Onder begeleiding van muziek van Nieuw Niks. KONING is te zien in Theater aan de Schie op zaterdag 19 en zondag 20 december 2020 (try-outs), dinsdag 22 december 2020 (première), woensdag 23, donderdag 24 en zaterdag 26 december 2020.

De Koning is ziek en moet zijn troonopvolger benoemen. Hij heeft 21 kinderen, een lieve vrouw en een zeer ambitieuze Eerste Minister. Maar wie is het meest waardig? Uit de hele wereld komen er mensen die aanspraak maken op de troon. Er wordt gezongen, gevochten, gedebatteerd en gedanst, maar niemand lijkt sterk genoeg om het gewicht van de Kroon te dragen. De Koning kiest voor zijn eigenzinnige dochter Alex, maar daar is niemand het mee eens. Dat vindt ze zelf ook en weigert. De Koning slaat zijn zwaard in een grote steen en zegt: “Enkel wie het waard is om te regeren krijgt mijn zwaard uit de steen. Tot die tijd blijft mijn troon leeg”. Dan zakt hij door zijn knieën en hij wordt weggedragen. Hij heeft niet lang meer.

De één na de ander begint aan het zwaard te rukken, maar niemand krijgt het eruit. Alex is de enige die verlossing kan bieden. In het gevecht om het landsbelang lijkt er steeds meer geoorloofd. Het gebied tussen vriend en vijand wordt schimmiger. Het is niet meer veilig op straat en het land gaat in totale lockdown. Zelfs de schappen in de winkels zijn leeg tijdens dit zware gevecht om de kroon. Lukt het Alex om het land te redden?

Speeldata KONING (speeltijden volgen later):
Zaterdag 19 en zondag 20 december 2020 (try-outs)
Dinsdag 22 december 2020 (première)
Woensdag 23, donderdag 24 en zaterdag 26 december 2020

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?