za 10 april 2021

Première Oorlog... Wat zou jij doen als het hier was

Zondag 11 april 2021 vindt de première van de voorstelling OORLOG, Wat zou jij doen als het hier was (10+) van De Stokerij Schiedam plaats. Vanwege de sluiting van theaters door de coronamaatregelen is deze bijzondere voorstelling als huiskamervoorstelling beschikbaar. Daarom vindt de speciale premiére van OORLOG plaats in de woonkamer van onze directeur Rob Roos.

Over OORLOG:
Je ziet de oorlogsbeelden vaak voorbij komen in het nieuws, maar het voelt altijd ver weg. Wat als Nederland in oorlog zou raken en jij opeens moet vluchten naar het Midden-Oosten, waar het vrede is. Wat zou jij doen? Wat neem je mee? In de muzikale voorstelling OORLOG neemt actrice Anne Rats ons mee op een reis die zij samen met haar familie noodgedwongen moet maken vanwege een aanval van Frankrijk op Nederland. Hoe voelt het om zelf in de schoenen van de vluchteling te staan?

Anne Rats over OORLOG: “Ook al hebben we in 2021 al 76 jaar geen oorlog meer gehad in Nederland, oorlog bestaat overal. En of je nu oorlogje speelt met je vrienden, een leger bouwt in een computerspel of de ‘echte’ oorlog ziet op het journaal: het lijkt ver weg, het lijkt niet over jou te gaan. Maar: wat als de oorlog nu opeens bij ons uitbreekt?”

In OORLOG vlucht Anne met haar familie vanuit Nederland naar Egypte in de hoop aan de oorlog te kunnen ontsnappen. Maar hoe overleef je als je geen Arabisch kunt spreken of lezen? Als je de cultuur niet kent? Hoe verdraag je jaren in vluchtelingenkampen, zonder school of werkvergunning? Hoe vind je een nieuw thuis? OORLOG is een spannende voorstelling over oorlog, vluchten en je ergens thuis voelen.

Concept en tekst: Anne Rats en Janne Teller
Regie: Koen Wouterse
Spel: Anne Rats

 

OORLOG spelen in uw huiskamer
Vanwege de sluiting van theaters, biedt de Stokerij OORLOG van april t/m juni 2021 als huiskamervoorstelling aan! Als u een huiskamer hebt waar Anne 1,5 meter afstand kan houden tot u en uw familie, dan kunt u Anne uitnodigen om de voorstelling te komen spelen. In het theater zit u doorgaans veel verder dan 1,5 meter van de acteurs af dus dit is een unieke kans om de voorstelling van heel dichtbij te beleven. Anne komt alleen en speelt OORLOG voor iedereen binnen uw huishouden vanaf 10 jaar. Kijk voor meer informatie om een huiskamervoorstelling te boeken op de website van De Stokerij.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?