vr 8 november 2019

Programma Suikerzoet Filmfestival 2019

Twee dagen gratis films in Theater aan de Schie

In het weekend van 16 en 17 november kunt u in Theater aan de Schie weer genieten van het Suikerzoet Filmfestival. Tijdens deze vijftiende editie van het Suikerzoet Filmfestival is het voor het eerst mogelijk om twee dagen lang te genieten van films in ons theater.

PROGRAMMA SUIKERZOET FILMFESTIVAL 2019
Zaterdag 16 november
16.00 uur - Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht
19.00 uur - Yuli
21.30 uur – Booksmart

Zondag 17 november
10.30 uur - Jim Button en de stad van de draken
13.00 uur - A Private War
15.30 uur - Poms
19.30 uur - Blinded by the Light

Zaterdag 16 november richten wij de programmering op kinderen en jongeren. Om 16.00 uur, na de Sinterklaas intocht in Schiedam, is het mogelijk om de Sinterklaas film Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht te bekijken. Verder op zaterdag: de Spaanse dramafilm Yuli (19.00 uur), over een rebellerende zoon die door z’n vader naar de Nationale Balletacademie gestuurd wordt en Booksmart (21.30 uur). In deze coming of age film realiseren vriendinnen Amy en Molly dat ze tijdens de studie te veel in de boeken zaten. Om hun klasgenoten in te halen proppen ze vier jaar feesten in één nacht.

Óók op zondagochtend wordt er een kinderfilm gedraaid, de dag begint om 10.30 uur met het avontuurlijke Jim Button en de stad van de draken. Gebaseerd op de bestseller van Michael Ende en gaat over de avonturen van Jim Button, zijn goede vriend Lucas de machinist en stoomlocomotief Emma in het grote keizerrijk Mandala.

Daarna zijn er films voor volwassenen te zien in het theater. Om 13.00 uur draait de film A Private War, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van oorlogsverslaggever Marie Colvin (Rosamund Pike) tijdens de belegering van de Syrische stad Homs. De film Poms (15.30 uur) gaat over bejaardengemeenschap Sun Springs waar bewoonster Martha (Diane Keaton) besluit om een cheerleading club op te richten voor vrouwen boven de 60. De afsluitende film is de inspirerende drama Blinded by the Light (19.00 uur). Als een klasgenoot de muziek van Bruce Springsteen laat horen aan Javeed (Viveik Kalra), ziet hij de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van The Boss.

Toegang tot de films is het gehele weekend gratis. Vooraf reserveren is niet nodig en u kunt vrij plaatsnemen in de zaal. Klik hier voor meer informatie en trailers.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?