za 14 maart 2020

Samen kunnen we dit

Een bericht van directeur Rob Roos

In goed overleg is besloten dat met directe ingang Theater aan de Schie voor het publiek tot en met 6 april voor publieke activiteiten is gesloten. Voor alle voorstellingen en andere evenementen worden vervangende data gezocht. De maatregelen die door de rijksoverheid landelijk zijn opgelegd hebben grote gevolgen maar zijn gezien de urgente situatie zeer begrijpelijk. Vanzelfsprekend dat ook wij volledig meewerken in de gezamenlijke strijd tegen het coronavirus. Onze eerste prioriteit is nu het doel waarvoor dit allemaal is bedacht te bereiken, namelijk het welzijn van ons publiek, huurders, relaties en onze medewerkers en collegae veilig te stellen.

En wat ben ik trots op mijn medewerkers die collectief en bijzonder efficiënt in 24 uur een monsterklus hebben geklaard. En ook ben ik supertrots op de culturele sector die enorm slagvaardig en supersnel te werk is gegaan. Dat kunnen wij als geen ander. Trots!

Mijn hart gaat uit naar artiesten, impresario’s, producenten, decorbouwers, geluidstechnici, belichters, chauffeurs, cateraars, schoonmakers, regisseurs, productieleiders, toeleveringsbedrijven en alle medewerkers achter de schermen. Zij maken theater voor u mogelijk en zijn financieel zeer kwetsbaar. Ik steun ze door dik en dun.

Iedereen moet, ja moet, de door de overheid aangegeven richtlijnen zeer zeer serieus nemen. Alleen dan heeft dit aanvalsplan kans van slagen. Stop met hamsteren en begin met elkaar te helpen. Laten we niet vergeten dat dit een tijdelijke situatie is. Laten we met elkaar de richtlijnen consequent opvolgen en er gezamenlijk vertrouwen in uitspreken dat we deze unieke en bizarre periode met succes gaan afsluiten. Ik spreek dat vertrouwen hierbij uit. Samen kunnen we dit!

Rob Roos
Directeur Theater aan de Schie

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?