do 1 april 2021

De Belofte; Benefiet dansvoorstelling voor het Franciscus Gasthuis & Vlietland

Save the date! Zaterdag 12 en zondag 13 juni 2021

Op zaterdagavond 12 en zondagmiddag 13 juni 2021 organiseren Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen en Theater aan de Schie een benefiet dansvoorstelling speciaal voor Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis. De voorstelling De Belofte zal gratis via livestream te zien zijn.

Dansen voor VR-brillen
De kinderafdeling van Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft een grote wens om VR-brillen in te zetten tijdens de behandeling van een kind. Met ons initiatief willen wij hiervoor € 10.000 inzamelen. Daarmee kunnen vier VR-brillen worden gekocht. Met een virtual reality bril kunnen de kinderen zich verplaatsen naar een ‘virtuele wereld’. Zodra zij de bril op zetten, kunnen ze ervoor kiezen om even rond te kijken tussen de olifanten, of te gluren naar gloeiwormen in een grot en er kunnen spelletjes op gespeeld worden. Doordat de kinderen alleen nog de ‘virtuele wereld’ om zich heen zien, zijn ze afgeleid van de behandeling en is deze minder spannend.

Unieke samenwerking
Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen en Theater aan de Schie slaan de handen in één voor deze unieke samenwerking. Geïnspireerd door het gedicht De Belofte van Jan Beuving, is het thema van deze benefiet dansvoorstelling ontstaan. Ook al zijn de deuren van zowel het theater als de dansschool al maanden gesloten, wij houden hoop!

Rowana, directrice van Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen: “Wij staan klaar om te schitteren op het podium en eindelijk onze passie weer te delen met het publiek!”

Rob Roos, directeur van Theater aan de Schie: “Naast onze culturele kerntaak willen we met Theater aan de Schie ook maatschappelijk bijdragen aan een betere wereld in Schiedam. Dit doel sluit daar perfect op aan. Die € 10.000 gaan we binnenhalen, geen twijfel over mogelijk.”

Meer informatie over het aanmelden voor de livestream volgt binnenkort.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?