wo 1 maart 2023

Vacature Bestuur

Wij zoeken twee enthousiaste bestuursleden

Het bestuur van Stichting Theater aan de Schie en Stichting Wennekerpand zoekt met ingang van 1 september 2023 twee enthousiaste bestuursleden, waarvan één in de rol van voorzitter, die samen met de zittende bestuursleden een divers en evenwichtig theaterbestuur zullen vormen. Het bestuur draagt de eindverantwoordelijkheid voor de belangrijkste organisatorische, inhoudelijke en financiële besluiten.

Theater aan de Schie
Met 800 stoelen en 115.000 bezoekers per jaar behoort Theater aan de Schie tot de grootste theaters in het Rijnmond gebied. Gastvrijheid en hoge kwaliteit staan centraal. Jaarlijks verzorgt Theater aan de Schie 160 theatervoorstellingen en 240 andere evenementen. Daarnaast biedt het theater ruimte aan professionele producties die in Schiedam hun voorstelling monteren voor landelijke tournees.

Wennekerpand
Het bestuur is verantwoordelijk voor het beheer van het gebouw en de zakelijke exploitatie. Het Wennekerpand opende haar deuren in 2011 en is een plek voor professionele en lokale amateurkunstbeoefening. Jaarlijks bezoeken 110.000 cultuurliefhebbers de activiteiten of maken er deel van uit. Naast de culturele activiteiten verzorgt de stichting 50 voornamelijk zakelijke evenementen.

Profiel
We zijn op zoek naar twee toegewijde bestuursleden, die samen met de zittende bestuursleden een divers en evenwichtig theaterbestuur zullen vormen. Daarom leggen we de volgende accenten in het profiel voor de werving:

  • Kandidaten hebben een ruime bestuurlijke ervaring, bij voorkeur in de culturele sector;
  • De nieuwe bestuursleden hebben een juridische en/of bedrijfseconomische achtergrond;
  • De voorzitter heeft een actieve, verbindende rol en is bij voorkeur geworteld in de Schiedamse samenleving;
  • Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar benoeming van een vrouw;
  • De functie van bestuurslid is onbezoldigd;
  • Theater aan de Schie biedt nieuwe bestuursleden een uitgebreid introductieprogramma.

Solliciteren
Uw sollicitatie met cv kunt u vóór 20 maart 2023 sturen aan de voorzitter van de sollicitatiecommissie, mw. I.T.C. Kraak, p/a Theater aan de Schie, Postbus 414, 3100 AK Schiedam of per email: sollicitatie@theateraandeschie.nl ter attentie van mw. I.T.C. Kraak.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?