vr 31 maart 2017

Vacature bestuurslid

Wij zijn op zoek naar een nieuw bestuurslid (m/v) dat tezamen met de vijf zittende bestuursleden een evenwichtig theaterbestuur kan gaan vormen. 


De vacature ontstaat omdat een bestuurslid twee bestuurstermijnen heeft vol gemaakt en verlenging statutair niet meer mogelijk is. Het bestuur opereert op afstand en heeft de dagelijkse leiding overdragen aan de directeur. De functie van bestuurslid is onbezoldigd.

Theater aan de Schie
Theater aan de Schie in Schiedam biedt al 18 jaar met succes een brede en gevarieerde programmering aan professionele podiumkunsten die door de bezoekers zeer hoog gewaardeerd worden. Met 702 stoelen behoort Theater aan de Schie tot de grootste theaters in het Rijnmond gebied en heeft een goede naam bij haar publiek en in de theaterwereld. Dat blijkt ook uit het feit dat het theater financieel gezond is en jaarlijks met winst draait. Gastvrijheid staat voor de medewerkers van het theater centraal. Naast theatervoorstellingen verzorgt Theater aan de Schie ook uiteenlopende zakelijke evenementen en is het theater gastheer van vele producties die in Schiedam hun voorstelling komen monteren. 

Wennekerpand
Het Wennekerpand bestaat vijf jaar en is een nieuw cultureel centrum voor zowel professionele- alsmede lokale amateurkunstbeoefening op het gebied van dans, muziek, zang, theater, film, kunsteducatie, beeldende kunst en vrijetijdbesteding. Voor meer informatie verwijzen u graag naar www.wennekerpand.nl

Profiel
We zijn op zoek naar een nieuw bestuurslid dat tezamen met de vijf zittende bestuursleden een evenwichtig theaterbestuur kan gaan vormen. Daarom leggen we de volgende accenten in het profiel voor de werving:

  • Kandidaten hebben een ruime bestuurlijke ervaring;
  • Gezien de ervaringen en competenties van de huidige bestuursleden zijn we op zoek naar een bestuurslid met een HRM achtergrond;
  • Affiniteit met het werk van Theater aan de Schie en het Wennekerpand en/of een persoonlijke betrokkenheid bij de Schiedamse samenleving is uiteraard een pre.

Solliciteren
Uw sollicitatiebrief met CV kunt u vóór 22 april 2017 sturen aan: Theater aan de Schie, ter attentie van de plaatsvervangend voorzitter dhr. D. Pons, Postbus 414, 3100 AK Schiedam of per email: dbekkers@theateraandeschie.nl.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?