Online theater

Als u niet naar het theater kan komen, dan komen wij naar u toe. Geniet vanuit uw eigen woonkamer van de diverse online content van Theater aan de Schie.

Livestreams Stilte aan de Schie en Lunchconcert
Zo zijn wij in december begonnen met het uitzenden van ons Lunchconcert via livestream, gevolgd door de toevoeging van de livestream van Stilte aan de Schie in januari. Stilte aan de Schie is een samenwerking tussen Theater aan de Schie en Yogastudio Yoia, en wordt verzorgd en verzorgd door yogadocenten in samenwerking met professionele muzikanten. Hierbij maakt u op een laagdrempelige manier kennis met stoelyoga: een milde, zachte manier van yoga. De les is toegankelijk en geschikt voor iedereen: met en zonder ervaring, rustig of druk en soepel en vrij in beweging of juist niet. 

Het Lunchconcert is een samenwerking van Theater aan de Schie en Opera aan de Schie en iedere editie bieden wij een gevarieerd muziekprogramma aan. Neem plaats op de banken en geniet van live muziek van diverse muzikanten. Vanwege de lockdown is er gekozen om zowel Stilte aan de Schie als het Lunchconcert via livestream te organiseren. Klik op deze link om de gezamenlijke afspeellijst te bekijken

Overige livestreams
Verdere livestreams wat Theater aan de Schie heeft verzorgt zijn een een aantal presentaties en rondleidingen tijdens de Open Locatiedag in mei 2020, een cadeau aan de stad Schiedam middels een een livestream van De mooiste aria's uit de Messiah van Händel in december 2020 en de internationale theaterhit Wit Konijn Rood Konijn van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour in maar 2021.

In juni 2021 heeft Theater aan de Schie in samenwerking met Ballet en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen een benefiet dansvoorstelling speciaal voor Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis georganiseerd. Deze voorstelling, de coproductie De Belofte, was gratis via livestream te zien. Daarnaast heeft Theater aan de Schie in opdracht van Minters Mantelzorg de livestream van Dag van de Mantelzorg, met Vuile Huichelaar verzorgt in november 2021. 

On demand Filmversies KONING (6+) 
Daarnaast heeft Theater aan de Schie een faciliterende rol gehad bij de filmversie van de familievoorstelling KONING (6+), een coproductie van De Stokerij en Theater aan de Schie. Met dank aan de gemeente Schiedam, Fonds Schiedam Vlaardingen en het De Groot Fonds werden opnames gemaakt van deze voorstelling en dit werd vervolgens gemonteerd tot tot vijf films. De premières hiervan vonden plaats op vijf achtereenvolgende zaterdagen in januari en februari op de site van Theater aan de Schie en diens youtube-kanaal. Na de première was elke film een week lang on demand beschikbaar.

 

 

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?