Schiedam

Maak kennis met de jeneverstad

Schiedam

Schiedam staat ook wel bekend als jeneverstad. Al sinds eeuwen is Schiedam het centrum van de nationale, en misschien wel internationale, jeneverproductie. Dat leverde veel voorspoed op, maar ook veel malaise. Een blik in de geschiedenis. In de 7 Minuten serie van RTV Rijnmond komt het jeneverfestival van Schiedam aan bod. De aflevering van 6 juni 2016 gaat over de geschiedenis, en hierin komen jeneverstoker Ton Heuchemer en Gemeentearchivaris Laurens Priester aan het woord. De aflevering is hier op de website van RTV Rijnmond terug te zien

Overnachten

Schiedam heeft een gevarieerd en ruim aanbod aan hotels met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Van Schiedamse Suites tot een gezellige kamer in een B&B. Voor elke smaak en elk budget is een passende slaapplaats te vinden. Klik hier om het aanbod van overnachtingen te bekijken om uw evenement compleet te maken. 

Vrijetijdsaanbod

Schiedam moet je ervaren. Door de veelzijdigheid van de stad kan dit op de volgende manieren: als jeneverstad of als havenstad of als stad met veel nationaliteiten. In Schiedam is altijd wel iets te beleven, van een bruisend evenement tot een rondvaart door de grachten. Gerenommeerde musea en kunstinstellingen, zoals het Stedelijk Museum Schiedam, Jenevermuseum, De Ketelfactory, Stichting KunstWerkt en Stichting Mooi Werk hebben bijzondere tentoonstellingen. 

S'DAM

De VVV van Schiedam kunt u vinden onder de naam S'DAM. Klik hier om te bekijken welke activiteiten er te doen zijn in en rondom Schiedam

Theater aan de Schie heeft ervaring op het gebied van evenementenorganisatie en stelt zich daarom graag op als een partner die meedenkt om de doelstelling van uw bijeenkomst te realiseren. Neem vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier.

Neem contact met ons op

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?