Theater aan de Schie en de Stokerij Schiedam

Theater aan de Schie en stadsgezelschap De Stokerij Schiedam, bestaande uit Anne Rats en Koen Wouterse, presenteren samen een aantal unieke theaterproducties. In seizoen 2019-2020 verwelkomen wij u graag bij onze derde familiekerstproductie: De kleine prins(es), naar het boek van Antoine de Saint-Exupéry, en het festival De Opstokerij.

De Stokerij Schiedam presenteert voor de derde keer de voorstelling Oh Ja Joh Hoezo Dan op locatie. Theater aan de Schie verzorgt voor deze locatievoorstelling de kaartverkoop.

OH JA JOH HOEZO DAN 3: WOORDEN, SCHAT

In Oh Ja Joh Hoezo Dan 3 is het woord aan de bewoners van Schiedam van alle generaties met de aflevering Woorden, Schat

Een nieuwe generatie mensen staat op het punt onze wereld te betreden en te veroveren. Hun bravoure is enorm (vaak), de angst des te groter (nog vaker). Want: wat als die wereld helemaal niet op je zit te wachten? Wat als de wereld voor jou niet automatisch voor het oprapen ligt? Kijk je verlangend terug naar de tijd dat alles nog voor je werd geregeld en je geen verantwoordelijkheid had of droom je toch vooral van die toekomst? En tegelijkertijd is er een hele generatie mensen die met een ironische glimlach kijkt naar al die bewijsdrang om hen heen. Maar als ze goed luisteren, herkennen ze het verhaal wat hen zo’n zestig jaar geleden even keihard overkwam.

Taal en vooral verhalen verbroederen, leveren een lach van herkenning op, bieden een nieuw perspectief of geven houvast in een tijd van onzekerheid. Woorden, Schat wordt een lappendeken van verhalen over “jong zijn”, in de taal die mensen in kwestie het liefst spreken; verbaal, fysiek of d.m.v. een doventolk. Language no problem: in deze voorstelling wordt niemand buitengesloten. Laat je raken door troostende, scherpe, geestige, inspirerende verhalen van onze spelers, geïnspireerd op hun geschiedenis, hun heden, hun toekomst en hun emoties.

In 2017 speelde De Stokerij samen met Schiedammers midden in de Hof van Spaland hun eerste stadsvoorstelling, opgebouwd uit verhalen van Schiedammers. Verhalen over trots, kattenkwaad op de Hoogstraat, liefdes die ontstonden en nooit meer voorbijgingen. In 2018 speelden in Oh Ja Joh Hoezo Dan 2: Soul|Food Schiedammers met een migrantenachtergrond, Schiedamse statushouders en met geboren Schiedammers. Woorden, Schat is deel 3 van deze reeks.

Concept: Anne Rats, Koen Wouterse, Yorick Zwart (De Stokerij)
Regie: De Stokerij
PR & Marketing: WildChild Agency
Vormgeving: Anouk van Mil

SPEELLIJST 2020
Do 4 t/m zo 7 juni
Do 11 t/m zo 14 juni
Do 18 t/m zo 21 juni
Locatie: ntb

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?