Theater aan de Schie en de Stokerij Schiedam

Theater aan de Schie en stadsgezelschap De Stokerij Schiedam, bestaande uit Anne Rats en Koen Wouterse, presenteren samen een aantal unieke theaterproducties. In seizoen 2021-2022 presenteren wij samen met De Stokerij Schiedam de gloednieuwe en hyper actuele familievoorstelling KONING (6+).

KONING is een gloednieuwe en hyper actuele familievoorstelling met in de hoofdrollen Roos Drenth, Anne Rats en Koen Wouterse, spelers van De Jonge Stokerij en twintig amateurspelers. Onder begeleiding van muziek van Nieuw Niks. KONING is te zien in Theater aan de Schie op maandag 3 t/m vrijdag 7 januari 2022

Wat zou jij doen als jij de Koning was? Wat zou je doen als jij de macht had? Waarom worden dingen besloten? Waarom zijn sommige mensen zo boos op elkaar? En wat is de andere kant van onze eigen mening? Nemen onze leiders genoeg verantwoordelijkheid? En nemen we zelf genoeg verantwoordelijkheid? Of moeten we het zwaard uit de steen trekken, en zeggen: “ik ben de koning en ik ga voor jullie zorgen”? Dit zijn vragen voor alle leeftijden die in deze voorstelling voorbijkomen.

De familievoorstelling KONING is geïnspireerd op grote koningen: Willem Alexander, William Shakespeare, Mohammed Ali, Elvis-Presley, Koning Arthur, King Lear en Black Panther. Een gloednieuw en hyper actueel koningsverhaal, gedreven door de muziek van Nieuw Niks.

HET VERHAAL
De Koning is ziek en moet zijn troonopvolger benoemen. Hij heeft 21 kinderen, een lieve vrouw en een zeer ambitieuze Eerste Minister. Maar wie is het meest waardig? Uit de hele wereld komen er mensen die aanspraak maken op de troon. Er wordt gezongen, gevochten, gedebatteerd en gedanst, maar niemand lijkt sterk genoeg om het gewicht van de Kroon te dragen. De Koning kiest voor zijn eigenzinnige dochter Alex, maar daar is niemand het mee eens. Dat vindt ze zelf ook en weigert. De Koning slaat zijn zwaard in een grote steen en zegt: “Enkel wie het waard is om te regeren krijgt mijn zwaard uit de steen. Tot die tijd blijft mijn troon leeg”. Dan zakt hij door zijn knieën en hij wordt weggedragen. Hij heeft niet lang meer.

De één na de ander begint aan het zwaard te rukken, maar niemand krijgt het eruit. Alex is de enige die verlossing kan bieden. In het gevecht om het landsbelang lijkt er steeds meer geoorloofd. Het gebied tussen vriend en vijand wordt schimmiger. Het is niet meer veilig op straat en het land gaat in totale lockdown. Zelfs de schappen in de winkels zijn leeg tijdens dit zware gevecht om de kroon. Lukt het Alex om het land te redden?

Toegang volwassenen € 18,00 en kinderen € 15,00

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?