Abdelkader Benali

Moeder en zoon

vrijdag 9 december 2022
20.15 uur

Wennekerpand

Let op! Deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

Meesterverteller en schrijver Abdelkader Benali vertelt over de reis die hij met zijn moeder naar Sint Petersburg in Rusland maakt om de schilderijen van Rembrandt te zien. Hij hoopt door deze reis de band met zijn moeder te verstevigen. Hij bereidt het minutieus voor en heeft het gevoel dat hij de touwtjes stevig in handen heeft. Maar gaandeweg de reis verliest hij stukje bij beetje de controle over het voorgenomen plan. Het wordt steeds meer de reis van zijn moeder. Zijn moeder confronteert hem met zijn relatie tot zijn familie en hun gemeenschappelijke geschiedenis. Zijn moeder blijkt niet alleen een uitstekend beschouwer te zijn van de schilderijen van Rembrandt, maar wat hun echt bindt is hun voorliefde voor koffiedrinken. “Ook slechte koffie is koffie.

Abdelkader Benali neemt u in Moeder en zoon mee in een intiem verhaal over ouderschap, liefde en opoffering. Een meeslepend verhaal waarin met humor en poëzie een prachtig portret wordt getekend van de universele band tussen moeder en zoon. Een meeslepende voorstelling die nog lang natrilt.

Over Abdelkader Benali
Abdelkader Benali werd in 1975 geboren in Marokko en woont sinds zijn vierde in Nederland. Hij schrijft columns, toneelstukken, poëzie, verhalen en romans, waarvan er al heel wat werden bekroond met onder andere de Libris Literatuur Prijs. Samen met harpiste Lavinia Meijer maakte hij in 2017 de theater voorstelling Brief aan mijn dochter. Recensies waren lovend en het publiek was ontroerd. 

Naam Vanaf
Normaal € 20.00

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?