André Manuel & Geert Hautekiet

XIX

donderdag 12 april 2018
20.15 uur

Wennekerpand

Let op: deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand, is ongeplaceerd en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Drie jaar na hun eerste prachtige, anderhalf uur durende lied (!) komen Tukker André Manuel en Antwerpenaar Geert Hautekiet samen weer verrassend naar buiten. Als grenswachters. Die niet kunnen wachten.

Tukker André Manuel haat gemakzucht. Antwerpenaar Geert Hautekiet van ‘t zelfde laken een pak. Hun nieuwste duo-poging om buiten de begane paden te treden is dus sowieso spannend. Twee gitaren, wat toetsen en een koppel stevig gesamplede beats, meer hebben de twee niet nodig om - net als bij hun allereerste samenwerking, vier jaar geleden - een lang lied te schrijven.

Muzikaal theater. Met een zachte Vlaamse ‘g’ en een rauwe Twentse tongval. Deze voorstelling is een muzikaal grensgeval. Eén die de hete adem van een brandende actualiteit uitdaagt. En kietelt. Ze gaat over een kleine grenspost XIX (Romeins volgnummer negentien) gesitueerd boven óp de grillige stippellijn van een uitgesproken ‘frontière’.

In een poging die grens te bewaken én te overschrijden ontstaat er een spannende battle tussen twee rasartiesten die goed aan elkaar gewaagd zijn. Ondanks de erg beperkte plek op zo’n grenspost laten ze veel ruimte voor improvisatie, straffe taal en sterke riffs. We zijn getuigen van een wissel van de wacht. En daarbij tasten zowel Geert als André hun eigen grenzen af. Bij momenten uitdagend grappig en grenzeloos pakkend mooi.

 

Naam Vanaf
Normaal € 19.00

André Manuel
André maakt actueel en politiek cabaret en durft tegen zere benen aan te schrijven. Hij is columnist bij de Twentse Courant en schreef mee aan de succesvolle regiosoap ‘van Jonge Leu en Oale Groond’. Er zijn diverse boeken, cd’s en dvd’s van hem verschenen. Daarnaast is hij frontman van de band Dancing Dollekamp en Fratsen.

Geert Hautekiet
Geert is bard en instrumentenbouwer, tekenaar en ontwerper. Hij toerde eind de jaren ’90 door Nederland als solo-zanger, met de steun van Bram Vermeulen. Sinds 2003 is hij artistiek leider van Compagnie KAiET! en maakte hij voorstellingen tot in New York. Hij is frontman van de band Mörg.

Reserveer nu

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?