Anneke van Giersbergen

Zingt Kate Bush

vrijdag 6 januari 2023
20.15 uur

Wennekerpand

Let op! Deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

“Niemand zou je de muziek van Kate Bush toevertrouwen, behalve Anneke van Giersbergen”, twitterde een bezoeker na afloop van één van Annekes solo-optredens en dat zette de zangeres aan het denken. Als tiener ontdekte ze de muziek van Kate Bush en had ze het album Hounds of Love grijsgedraaid. De bewondering voor de eigenzinnige Bush bleef, hoewel Van Giersbergen - in tegenstelling tot haar idool - voor het podium geboren lijkt.

Deze vierde theatertournee is een prachtige ode aan Kate Bush. Uit respect voor de authenticiteit van Bush gaf Anneke een persoonlijke draai aan de songs, maar voor iedere Kate Bush-fan is dit een unieke gelegenheid om haar oeuvre live te horen.

”... Lekker naar de songs van Kate Bush luisteren, maar ook verrast worden door de twist die de Brabantse aanbracht.” - Trouw ★★★★

Zang: Anneke van Giersbergen
Toetsen: Thijs Schrijnemakers | gitaar/bas: Gijs Coolen | percussie/samples: Otto de Jong

Over Anneke van Giersbergen
Zangeres Anneke van Giersbergen heeft één van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al vele jaren een succesvolle solocarrière. Dat ze een muzikale kameleon is, blijkt uit de samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, Anathema, IJslandse folkgroep Árstíðir en BLØF. Daarnaast horen miljoenen mensen jaarlijks haar als stem in de Efteling-attractie Baron 1898. 2019 stond in het teken van Anneke’s 25-jarig artiestenjubileum. Dit vierde ze met twee uitverkochte shows in de Effenaar, in haar eigen Eindhoven. In dat jaar werd Anneke bovendien onderscheiden met de Buma ROCKS! Export Award als erkenning en waardering voor haar succes in het buitenland. Begin 2021 verscheen haar openhartige soloalbum The Darkest Skies Are The Brightest. In najaar 2021 deed Anneke mee aan het populaire televisieprogramma Beste Zangers, waarin ze veel indruk maakte met haar interpretaties van de nummers.

 

Naam Vanaf
Normaal € 21.00

Uitverkocht

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?