Theater Rotterdam

Antibodies

donderdag 28 januari 2021
19.00 uur

Theater aan de Schie

Let op! Deze voorstelling is ongeplaceerd.

Misschien zijn wij niet de echte mensen en moeten de echte mensen nog komen.

In ANTIBODIES speelt performance-duo Boogaerdt/VanderSchoot met de vraag wie wij als mens in het postpandemie tijdperk zijn en wie we zouden moeten worden. In de jaren ’70 werden de overblijfselen van de beroemde voorouder van de mens opgegraven. ‘Lucy’ leefde ten tijde van het plioceen in Oost-Afrika, meer dan 3 miljoen jaar geleden. Lucy kon niet voorzien wat er van de mens zou worden. Net zo min als wij dit nu kunnen. Vanuit de zelftwijfel over onze hedendaagse menselijke verschijningsvorm en de ongemakkelijkheid over de huidige rol van de mens op aarde, kijkt ANTIBODIES vanuit een speculatief toekomstperspectief terug naar de mens van nu.

ANTIBODIES is een archeologisch ritueel uit een mogelijke toekomst, een futuristische seance waarin Lucy 2.0 wordt opgeroepen aan de hand van haar Google Search opdrachten uit het jaar 2020.

How do I make myself a body?
Is the body a machine?
Can I make myself a body without organs?
Is an egg a body?
Is the earth a body?
What is a body?

From: Google Search Queries of User #01123581321345589

Medium: Suzan Boogaerdt | Regie: Bianca van der Schoot | Geluidscomposities en incantatie: Wessel Schrik | Scenografie: Marloes&Wikke | Video: Rodrik Biersteker | Kostuums: Lotte Goos

ANTIBODIES is, net als Headroom en Botanical Wasteland, onderdeel van de serie Future Fossils, een tentaculair kunstproject over digitale wezens in een ‘niet-menselijk’ tijdperk. Vanuit de gedachte dat het humanisme failliet is, onderzoekt Boogaerdt/VanderSchoot hoe het zogenoemde post-humanisme ons beter past. Hoe we kunnen toegroeien naar een nieuwe versie van menselijkheid waarin we ook de niet-menselijke levensvormen betrekken? De serie bevraagt wat het betekent om kunst te maken in ‘the non-human era’, een tijdperk waarin de mens niet langer de maat der dingen is. Vanuit de centrale vraag: "Als de mens niet het centrale object is, wat is dan menselijkheid?" zoekt Boogaerdt/VanderSchoot naar de relevantie van het theater in een nieuwe tijd.

Naam Vanaf
Normaal € 16.50

Geannuleerd

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?