Conny Janssen Danst

Broos

vrijdag 12 april 2019
20.15 uur

Theater aan de Schie - Grote zaal

‘Van de eerste schreeuw tot de laatste zucht.’ BROOS is een sprankelende, fysieke voorstelling over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. In een mozaïek van vertellingen ervaart u de hartenklop van diverse momenten in tijd. 

Over zijn en verdwijnen.
Over verwerven en verlies.
Over branie en bedachtzaamheid.
Over de tijd die doortikt en niet te stoppen is.
Over het hier en nu tegenover het daar en toen.

BROOS verhaalt over de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht.

Na HOME (2017) en de remake van INSIDE OUT (2018) is BROOS het nieuwste werk van Conny Janssen voor het theater. Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers - jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen voor BROOS opnieuw samen met Maartje Teussink, die met speciaal voor de voorstelling nieuw gecomponeerd werk live te horen zal zijn. Choreograaf en componist werkten eerder samen in 2016 tijdens de locatievoorstelling COURAGE in de Ferro Dome. De muziek van de componist, multi-instrumentalist, en vocalist laat zich omschrijven als lyrisch en alternatief. Teussink creëert muzikale sferen en soundscapes waarbij zij de grenzen en de combinatie van verschillende muzikale invloeden onderzoekt.

BROOS is een Language No Problem voorstelling!

Scènefoto Conny Janssen Danst - BROOS. Klik voor meer scènefoto's op het tabje hieronder.


Over Conny Janssen Danst
Conny Janssen Danst is gevestigd in Rotterdam en is sinds 1992 een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het werk van artistiek leider Conny Janssen staat bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van haar voorstellingen, waarin altijd de dans centraal staat. Door verbindingen aan te gaan met kunstenaars en instellingen uit de wereld van fotografie, film, architectuur, theater en muziek, plaatst Conny Janssen haar dans in een breder perspectief.

De afgelopen 25 jaar was Janssens werk te zien in het theater. Daarnaast heeft zij een grote reputatie opgebouwd met het creëren van bijzondere voorstellingen op locatie in Rotterdam en daarbuiten, zoals in de RDM Onderzeebootloods (2017 en 2014), de Ferro Dome (2016), de RET Tramremise in Hillegersberg (2012), op het dak van de Hofbogen (2010) en de Van Nelle Ontwerpfabriek (2007).

Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

Naam Vanaf
Normaal 9% € 23.50
65+ 9% € 21.00
CJP 9% € 21.00

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een inleiding plaats. De inleiding wordt gegeven door Jacq. Algra. Ze vertelt over dans in het algemeen en over Conny Janssen Danst in het bijzonder. Waar haalt Conny Janssen elke productie opnieuw haar inspiratie vandaan? Waarin onderscheidt het werk van haar gezelschap zich ten opzichte van andere dansgezelschappen? Hoe past BROOS in het oeuvre van Conny Janssen Danst?
Het antwoord op deze, en vele andere vragen, krijgt u tijdens deze inleiding. Ook is er gelegenheid uw eigen vragen te stellen. Na het bijwonen van deze inleiding heeft u meer inzicht in het werk van Conny Janssen en haalt u meer uit uw voorstellingsbezoek.

De inleiding start om 19.15 uur. Toegang tot de inleiding is € 3,00 per persoon. U dient vooraf te reserveren.

Bekijk hieronder in welk theater, in deze regio, de voorstelling nog meer te zien is.

Isala Theater in Capelle aan den IJssel - 12 maart 2019, om 20.15 uur

Reserveer nu

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?