Candy Dulfer

More Sax, Candy & Rock-'n-Roll

vrijdag 31 maart 2023
20.15 uur

Theater aan de Schie

De wereldberoemde saxofoniste Candy Dulfer keert terug naar het theater met haar voorstelling More Sax, Candy & Rock-’n- Roll. Een muzikale avond waarin Candy natuurlijk sax speelt, maar ook met humor en passie vertelt over haar avonturen met wereldsterren als Prince en Van Morrison, haar prille begin bij de fanfare en hoe ze als tiener in de band van Rosa King op het North Sea Jazz Festival belandde.

Ze vertelt openhartig over hoe het er écht aan toe gaat on the road, de voor- en nadelen van een wereldwijde nummer 1-hit scoren op je 19e en hoe het is om als vrouw de baas van de band te zijn.

Candy wordt begeleid door Roger Happel (toetsen, zang), Cyril Directie (drums) en Xander Buvelot (bas).

Over Candy Dulfer
Candy Dulfer stond op haar vijfde al met een saxofoon in haar handen – misschien niet zo gek als je vader een bekende saxofonist is. Maar daarna ging het wel extreem hard: op haar elfde speelde ze in de band van Rosa King, op haar veertiende had ze haar eigen band, waarmee ze nog voordat ze eindexamen had gedaan al in het voorprogramma van Madonna stond. Sindsdien speelde en speelt ze met muzikale helden als Prince, Van Morrison en Chaka Khan, had ze samen met Dave Stewart van The Eurythmics een wereldhit met Lily was here en mag ze zichzelf dankzij haar plaat Saxuality een Grammy nominated artist noemen. Inmiddels is Candy niet alleen één van de bekendste vrouwen in de Nederlandse muziek, maar ook één van de beste saxofonisten ter wereld, in het buitenland nog beroemder dan hier. Ze werkte samen met onder andere Beyoncé, Aretha Franklin, Blondie en Pink Floyd, speelt met haar band over de hele wereld en scoorde meerdere nummer 1-hits in de VS.

Foto's: Nikki Born visuals

Naam Vanaf
Normaal € 29.50

Reserveer nu

Bestel ook:

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?