Couperus Culinair

Op verhaal

dinsdag 8 maart 2022
18.00 uur

Wennekerpand

Na het grote succes van onder andere het Dahldiner, trakteren verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers: Louis Couperus.

In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten. Dat schriftje was de basis waarop José Buschman Couperus Culinair schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.

Zo verscheiden als de smaak van Couperus, zullen ook de verhalen zijn die u tussen de gangen door hoort. Bekend werk, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor eigenzinnige muzikale begeleiding. De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.

Voorstelling met diner
Couperus Culinair volgt de opbouw van het gelijknamige kookboek van José Buschman, waarin de favoriete recepten van Louis Couperus staan. Bij deze voorstelling krijgt u een drie gangen maaltijd geserveerd. Iedere gang bevat een gerecht uit het kookboek. Diner is in samenwerking met Wereldbowls. Toegangsprijs is inclusief diner en exclusief drankjes.

 

Naam Vanaf
Normaal € 34.50

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?