Dans in ontwikkeling | Voorinschrijving

dinsdag 8 juni 2021
19.00 uur

Theater aan de Schie

Op dit moment kunt u ons middels een voorinschrijving laten weten of u interesse heeft in kaarten voor deze voorstelling. Zodra wij weer open mogen en de kaartverkoop van start kan gaan, dan nemen wij contact met u op.

Dans in Ontwikkeling is een project van Liat Magnezy (DanceMotionPicture), in samenwerking met Theater aan de Schie, met als doel een ondersteunend platform te generen voor beginnende choreografen om hen te begeleiden in hun eerste stappen naar een onafhankelijke professionele status. Dit platform voorziet zowel in de begeleiding als de faciliteiten voor choreografen om een nieuwe dansvoorstelling te ontwikkelen en de plek om het te presenteren. Naast deze nieuw gemaakte voorstelling, programmeren we steeds een al bestaand stuk van een beginnende professionele choreograaf. 

Tijdens deze editie van Dans in Ontwikkeling ziet u de voorstellingen Borders Of A Multiverse en notwithstanding

Borders Of A Multiverse
De mens is op zoek naar verbondenheid. Met anderen, met zichzelf. Door religie, spiritualiteit, technologie... We willen verbonden zijn met iets of iemand. Met het risico afhankelijk te worden en onszelf te verliezen. Borders Of A Multiverse is de zoektocht van danser/choreograaf Victor Swank naar het hervinden van connecties. Met dansers Valerie de Haan, Fernando Morales en Daniel Vli zwerft hij door een eigen universum. Maar uiteindelijk gaat 't om de verbinding; die heldere, brede blik. Op alles. Universum wordt multiversum.

Concept & choreografie: Victor Swank
Dansers: Valerie de Haan, Fernando Morales, Victor Swank, Daniel Vli

notwithstanding
Vertrouwen is hoogst persoonlijk, én aan verandering onderhevig. Misschien herkennen we het vooral als het er niet meer is... In notwithstanding onderzoeken Maxime Abbenhues en Mees Meeuwsen – Collectief MAMM – hun fysieke relatie tot vertrouwen. Vertrouwen dat geschaad is. Kan een vertrouwensbreuk écht gelijmd worden? De dansers creëren een duet in een intieme ruimte, waarbij ze continu op elkaar moeten kunnen rekenen. Een onderzoek naar elkaar dragen zonder ogenschijnlijke krachtsinspanning. Een duet over de (on)mogelijkheden van een combinatie van twee lichamen.

Concept & dans: Collectief MAMM (Maxime Abbenhues, Mees Meeuwsen) jubileum

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?