Dans in Ontwikkeling

The Amazing Adventures of Unfitting Images en One Blood

dinsdag 19 november 2019
20.15 uur

Wennekerpand

Let op: deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

Dans in Ontwikkeling is een project van Liat Magnezy (DanceMotionPicture), in samenwerking met Theater aan de Schie, met als doel een ondersteunend platform te generen voor beginnende choreografen om hen te begeleiden in hun eerste stappen naar een onafhankelijke professionele status. Dit platform voorziet zowel in de begeleiding als de faciliteiten voor choreografen om een nieuwe dansvoorstelling te ontwikkelen en de plek om het te presenteren. Naast deze nieuw gemaakte voorstelling, programmeren we steeds een al bestaand stuk van een beginnende professionele choreograaf. Dit seizoen staan er drie voorstellingen op het programma in het Wennekerpand.

The Amazing Adventures of Unfitting Images
In The Amazing Adventures of Unfitting Image gaan Iris Boer en Sebastian Pickering (aNorange Collective) de uitdaging aan om  het verband tussen foto’s en beweging te onderzoeken. De focus van de danskunstenaars is gericht op de fysieke verkenning van een aantal foto's. Foto’s zijn een momentopname en vertellen soms heel weinig over de context waarin ze zijn gemaakt. De makers brengen die momenten tot leven, ontleden ze en maken ze vrij van hun oorspronkelijke context. Een mooie manier om het publiek ruimte te geven om nieuwe betekenissen, interpretaties en gedachtes te krijgen.

One Blood
Zino Schat en Robert Villedieu (Fractal Collective) gaan opzoek naar hun ‘roots’ en duiken de geschiedenis van Indonesië, Afrika en West-Europa in. Het brengt ze naar een tijdperk met kolonialisme, onderdrukking en de strijd voor gelijkheid. De dansers stellen zichzelf confronterende vragen over ons koloniale verleden en de manieren waarop racisme nog steeds het dagelijks leven beïnvloedt. Ze vragen zich af welke impact die geschiedenis heeft op hun identiteit. Met het stuk One Blood willen zij bruggen bouwen tussen drie verschillende perspectieven, gelinkt aan hun persoonlijke verhalen. Fractal Collective belicht thema’s als strijd en overwinning, frustratie en vrijheid, uitsluiting en discriminatie. De dansers reflecteren op hun culturele identiteit met een unieke signatuur die breakdance en contemporary dans combineert. In samenwerking met multitalent Sjaan Flikweert laten ze zien wat ons allemaal verbindt en hoe meerdere perspectieven uiteindelijk één waarheid vormen.

Naam Vanaf
Normaal € 16.50
65+ € 12.50
CJP € 12.50
Studenten € 9.00

Reserveer nu

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?