Dans in Ontwikkeling

Double-bill: WolFloW en Die Verwandlung.

dinsdag 9 oktober 2018
20.15 uur

Wennekerpand

Let op: deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

Dans in ontwikkeling (DinO) is een project van Liat Magnezy (DanceMotionPicture), in samenwerking met Theater aan de Schie, met als doel om een ondersteunend platform te generen voor beginnende choreografen om hen te begeleiden in hun eerste stappen naar een onafhankelijke professionele status. Dit platform voorziet zowel in de begeleiding als de faciliteiten voor choreografen om een nieuwe dansvoorstelling te ontwikkelen en de plek om het te presenteren. Naast deze nieuw gemaakte voorstelling programmeren we steeds een al bestaand stuk van een beginnende professionele choreograaf.

Tijdens deze editie van Dans in Ontwikkeling ziet u een double-bill: WolFloW en Die Verwandlung. Het zijn twee nieuwe voorstellingen van jonge dansmakers. Het verband tussen deze voorstellingen is vooral dat ze in hun scenografie verbindingen leggen tussen dans en beeldende kunst.

WolFloW
Een voorstelling van de Litouwse/Colombiaanse choreograaf en videokunstenaar Laisvie Ochoa. In haar choreografieën maakt ze veelvuldig gebruik van cinematografische, filmische technieken. Ze is opzoek naar een vorm waarin ‘echte’ en virtuele personages elkaar ontmoeten en samen het podium delen.

Inhoudelijk geeft Laisvie vanuit een feministisch perspectief vorm aan een sterk vrouwelijk universum. Ze wordt vooral geïnspireerd door jonge vrouwen die zich uitspreken voor sociale verandering, in haar werk worden deze uitspraken naar voren gehaald en benadrukt. Op dit moment volgt Laisvie de masteropleiding choreografie aan Codarts Rotterdam en Fontys Tilburg.

Concept en choreografie: Laisvie Andrea Ochoa Gaevska.
Dans: Alice Gioria, Giorgia Belotti, Ewa Sikorska

Die Verwandlung
De metamorfose onderzoekt het tumult en de stress van een lichaam in verandering. Deze poëtische en tijdloze voorstelling presenteert de transformatie van een abstracte entiteit naar een individu met vele gezichten. Dansers brengen aluminium dekens tot leven die een veelheid aan vormen openbaren en zo drager worden van verhalende kwaliteiten. Die Verwaldlung verwijst naar de mutaties en transformaties die menselijke wezens ondergaan om obstakels op hun pad te overwinnen.
Voor deze voorstelling kreeg Sophie Mayeux de ITs choreografie prijs 2016.

Concept en choreografie: Sophie Mayeux.
Dans : Sophie Mayeux en Simon Caillaud.

Naam Vanaf
Normaal € 18.00
65+ € 14.00
CJP € 14.00

Reserveer nu

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?