David Gilmour - Live At Pompeii

David Gilmour - Live At Pompeii

woensdag 13 september 2017
20.15 uur

Wennekerpand

Let op: dit is een staconcert i.s.m. Wenneker Cinema en vindt plaats in de grote zaal van het Wennekerpand zonder tribune en zitplaatsen. De zaal en bar blijven open.

45 jaar nadat David Gilmour van Pink Floyd Live at Pompeii in het beroemde Romeinse amfitheater aldaar, op film vastlegde, kwam hij daar terug met  2 spectaculaire shows die onderdeel uitmaken van een promotietour van een jaar, ter ondersteuning van het album Rattle That Lock.  Deze optredens waren de eerste publiekelijk toegankelijke rockconcerten in het stenen Romeinse Amfitheater, en voor slechts 2 avonden bevond het 26 duizend koppige publiek zich op de plek waar in de eerste eeuw na christus gladiatoren vochten.

David Gilmour Live At Pompeii is een audiovisueel spektakel ondersteund door lasers, vuurwerk en een enorm cirkelvormig projectiescherm waarop speciaal voor deze voorstelling gecreëerde films een selectie songs ondersteunt. Het allerbelangrijkst echter is – uiteraard- de verbluffende muziek, op weergaloze wijze vertolkt door een all-star band. De show bevat songs uit David’s gehele carrière, en tevens classics van Pink Floyd, zoals One Of These Days, de song die eveneens in de gefilmde show in 1971 werd uitgevoerd.

Op beide concerten(/avonden) gaf David uitzonderlijke solo-uitvoeringen van The Great Gig In The Sky (van het album The Dark Side Of The Moon). De concertfilm bevat de hoogtepunten van beide avonden in 4K-video (4K is in hele hoge resolutie) gefilmd door regisseur Gavin Elder. David Gilmour Live At Pompeii toont een artiest op het toppunt van zijn artistieke kunnen, die in een uniek decor, met een band van wereldklasse, zijn fantastische oeuvre ten gehore brengt, tijdens een bijzondere gelegenheid. Er is onder meer werk te horen van het Album Rattle That Lock en On An Island, naast andere solo- en Pink Floyd classics, zoals Wish You Were Here en Comfortably Numb.

De vertoning van het concert dat David Gilmour heeft gegeven vindt plaats in de theaterzaal in het Wennekerpand zonder tribune en zitplaatsen. De zaal en bar blijven tijdens de vertoning open om de live ervaring van het concert zo veel mogelijk te benaderen. 

Naam Vanaf
Normaal € 12.50

Reserveer nu

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?