De scheepsjongens van Bontekoe (9+)

Theatergroep De Jonge Honden

woensdag 29 maart 2023
19.00 uur

Theater aan de Schie

Stap aan boord van de Nieuw Hoorn met de scheepsjongens van Bontekoe. Drie vrienden gaan aan boord op het schip de Nieuw Hoorn. De bestemming is Oost-Indië. Onderweg vertellen oudere matrozen stoere verhalen over hoe het daar is. Maar als het schip midden op zee in brand vliegt en ze aanspoelen op een dichtbegroeid eiland, belanden de vrienden in een totaal ander avontuur dan ze van tevoren verwacht hadden. Tijdens hun zwerftocht door de wildernis van een onbekend eiland leren ze steeds meer over zichzelf en de wereld. Hoe dieper ze het land intrekken, hoe meer ze zich afvragen waarom ze eigenlijk van huis zijn gegaan.

De scheepsjongens van Bontekoe is een avontuurlijke familievoorstelling die vragen oproept over thema's die nu spelen. Met welke vooroordelen voeren Nederlandse scheepsjongens naar het Oosten? En wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Een verhaal waarvan je op het puntje van je stoel belandt, maar dat je ook oproept om altijd kritisch te blijven kijken naar de verhalen die je verteld worden.

Na het succesvolle Oorlogswinter is Theatergroep De Jonge Honden terug in het theater met De scheepsjongens van de Bontekoe. Het beroemde boek wordt op z’n kop gezet in deze razend spannende voorstelling.

Spel: Yari van der Linden, Pleun de Roode, Jelle Mensink, Rosa Weekers, Annabelle Hinam en Miracle van de Ruit
Regie en scenografie: Jolmer Versteeg
Bewerking: Wessel de Vries

Trouw ★★★★

"De geavanceerde game- en videoprojecties op de achterwand en de bewegende 3D-beelden op het toneel van Wieger Steenhuis zijn spectaculair. Samen met de filmische soundscape en de livemuziek van Arjen Dijkstra en Sebastiaan Flier maakt het De scheepsjongens van Bontekoe tot een rijke en gelaagde voorstelling, die met beide benen in het hier en nu staat." 

"Theatergroep De Jonge Honden weet de klippen te omzeilen en zet een actueel en naturel gespeeld verhaal op het toneel dat hypermodern is vormgegeven."

Theaterkrant

"Een frisse adaptatie van dit oudhollandse avonturenboek" 

"De Jonge Honden maakt op scherpe wijze inzichtelijk dat deze bewerking een nieuw perspectief aanmeet op dit verhaal" 


Leeftijdsaanduiding
Bij deze voorstelling staat een leeftijdsaanduiding vermeld. Dit is een ‘vanaf-leeftijd’. In verband met de veiligheidsvoorschriften dienen wij iedereen te registreren. Iedere bezoeker dient een eigen toegangsbewijs te hebben, ook al gaat het kind op schoot. Baby’s en kinderen tot twee jaar hebben geen toegang tot de zaal, tenzij anders vermeld bij de voorstelling.

Naam Vanaf
Normaal € 23.00

Gezellig naar het theater, maar u heeft kinderen in een andere leeftijdscategorie? In samenwerking met KomKids bieden wij kinderopvang tijdens een aantal voorstellingen.

Onder professionele begeleiding van KomKids wordt er geknutseld, een boekje gelezen of een spelletje gedaan. De allerkleinsten kunnen eventueel lekker slapen. Opvang is mogelijk vanaf 45 minuten voor aanvang tot uiterlijk 45 minuten na afloop van de voorstelling. U kunt de kinderopvang reserveren bij de desbetreffende voorstellingen op onze website en bij het bespreekbureau.

Prijs: € 5,00 per kind

 

Reserveer nu

Bestel ook:

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?