De Dutch don't Dance Division

Ballet Black & White

dinsdag 19 februari 2019
20.15 uur

Theater aan de Schie - Grote zaal

Waarom is de Stervende Zwaan altijd wit, terwijl in Het Zwanenmeer twee ballerina’s als de Witte Zwaan en de Zwarte Zwaan beide de hoofdrol dansen? In de balletwereld is zwart en wit vaak een thema geweest; denk aan Noir et Blanc van Serge Lifar, de vernieuwende balletten van George Balanchine of de zwart-witperiode van Jiří Kylián.

Voor de jonge toptalenten van De Dutch Junior Dance Division componeren artistiek leiders Rinus Sprong en Thom Stuart een wereld van uitersten. Een voorstelling die als een trein voorbij raast door het soms ruige landschap van dans en ballet, met meesterwerken uit de 19e eeuw, wereldpremières en een ballet van de internationaal vermaarde Nils Christe. Ballet Black & White is een toegankelijke balletvoorstelling met spannende contrasten waarin romantiek, humor én abstractie hand in hand gaan.

Een “kleurrijk” zwart-witprogramma met klassiek, neoklassiek en modern ballet. Bij ons kunt u de allereerste voorstelling van de tour zien!

Naam Vanaf
Normaal € 22.50
65+ € 20.00
CJP € 20.00

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een inleiding plaats. Tijdens deze inleiding geeft het gezelschap inzicht in de artistieke keuzes die gemaakt zijn ten behoeve van de voorstelling. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen. De inleiding start om 19.15 uur. Toegang tot de inleiding is € 3,00 per persoon. U dient vooraf te reserveren.

Reserveer nu

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?