De Grote Vriendelijke Reus

Ila van der Pouw

zondag 15 april 2018
15.00 uur

Wennekerpand

Let op: deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

Ila van der Pouw is een veelvuldig bekroond theatermaker/poppenspeler en speelt Roald Dahl's meesterwerk De Grote Vriendelijke Reus. We maken mee hoe de GVR de kleine Sofie door het raam uit het weeshuis haalt en meeneemt naar zijn magische grot waar duizenden dromen in glazen potjes wachten tot ze tijdens zijn nachtelijke reizen kinderslaapkamers ingeblazen worden. Sofie overwint haar angst voor de reus en stapt de wereld van de GVR in. Een wonderlijke wereld van snoskommers, frotskottel en flitspoppers. En magische reizen naar dromenland waar de GVR pronksjuwelen en trollenknoppers vangt: dromen waar je niet wakker uit wilt worden of juist zo snel mogelijk.

Maar buiten de grot wachten zijn reuzenbroeders. Huiveringwekkende monsters die in het holst van de nacht kleine ‘mensbaksels' verorberen. En dat laat Sofie niet langer gebeuren. Samen met de GVR bindt ze de strijd aan met de machtige reuzen haar plan brengt hen in de koninklijke slaapkamer waar een speciaal voor de koningin gemengde droom werkelijkheid wordt.


 

Toegang kinderen onder de twee jaar:

Let op: Onze voorstellingen zijn over het algemeen niet geschikt voor kinderen onder de twee jaar. Wilt u toch uw kind jonger dan twee jaar meenemen, dient u ook in het bezit te zijn van een toegangsbewijs voor het betreffende kind.

Naam Vanaf
Normaal € 11.50

Ila van der Pouw maakt ruim twintig jaar jeugdtheater. Zij gebruikt daarbij levensgrote poppen. Maar het zijn niet zomaar poppen. Het zijn haar medeacteurs. In haar handen komen ze als echte, gelaagde karakters tot leven. Haar subtiele, sierlijke manipulatie en opvallende stemtechniek doet het publiek vergeten naar poppen te kijken. Ila van der Pouw is een veelvuldig bekroond theatermaker/poppenspeler.

Tijdens het Praagse Puppet Art Festival wint ze de prijs voor beste poppenspeler. Ook pakt ze de Rabobank Publieksprijs en een nominatie voor de Rabobank Cultuurprijs. Op diverse festivals in Shanghai, Nanchong en Chengdu in China wordt haar werk met verschillende prijzen onderscheiden: beste poppenspeler, beste voorstelling en een prijs voor beste dramaturgie. In 2013 wordt ze genomineerd voor de prestigieuze landelijke Zapp Theater Prijs, een initiatief van de Nederlandse Publieke Omroep. In Quanzhou, China krijgt ze in 2015 voor haar werk een “Honorable Award”.

Wij komen met een nieuw concept: kinderopvang door Komkids tijdens voorstellingen.

Gezellig naar het theater, maar u heeft kinderen in een andere leeftijdscategorie en geen oppas? Geen probleem! 

Reserveer nu kinderopvang in het theater, de opvang wordt verzorgd door Komkids.
De opvang is vanaf 45 minuten voor aanvang tot uiterlijk 45 minuten na afloop van de voorstelling. 
Kosten € 5,00 per kind. Aanmelden kan via kassa@theateraandeschie.nl.

Reserveer nu

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?