drs. Down!

Nando Liebregts, Rutger Messerschmidt e.a.

zondag 26 november 2017
15.00 uur

Theater aan de Schie - Grote zaal

Kan Lucas met het syndroom van Down met succes een universitaire studie volgen? En helpt zijn academische titel om het meisje van zijn dromen voor zich te winnen? Voor zijn televisieprogramma sprak Ivo Niehe met de Spaanse jongen Pablo Pineda Ferrer, hoogstwaarschijnlijk de enige ‘down’ die een universitaire graad heeft gehaald. Die ontmoeting bracht Ivo tot het schrijven van een vernieuwend theaterstuk dat het best te omschrijven is als filmisch muziektheater. In een gefantaseerd levensverhaal komen alle clichés en vooroordelen aan bod als in een gezin een kind met een syndroom geboren wordt: ouderlijke ruzies, een jaloerse broer, eindeloze pesterijen, het aanbod om in te grijpen met plastische chirurgie en de hunkering naar een onbereikbaar vriendinnetje.

Nando Liebregts en Rutger Messerschmidt zijn de ‘downs’ die de hoofdrollen spelen in dit filmische muziektheaterstuk met universele boodschap: ‘kijk bij jongeren met welke verstandelijke beperking dan ook naar wat hij of zij wél kan in plaats van de focus te leggen op de handicap.’ - Ivo Niehe’s debuut als toneelschrijver.

Spel: Hugo Haenen, Anne-Mieke Ruyten, Nando Liebregts, Rutger Messerschmidt en dansers van Lucia Marthas | Script: Ivo Niehe | Regie: Haye van der Heyden

Naam Vanaf
Normaal € 29.00
65+ € 26.50
CJP € 26.50
Kind € 21.00

Wij hebben een nieuw concept: kinderopvang door Komkids tijdens voorstellingen.


Gezellig naar het theater, maar u heeft kinderen in een andere leeftijdscategorie en geen oppas? Geen probleem! 

Reserveer nu kinderopvang in het theater, de opvang wordt verzorgd door Komkids.
De opvang is vanaf 45 minuten voor aanvang tot uiterlijk 45 minuten na afloop van de voorstelling. 
Kosten € 5,00 per kind. Aanmelden kan via kassa@theateraandeschie.nl.

Reserveer nu

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?