Eric Vloeimans

Wild Port of Europe

zondag 22 januari 2023
15.00 uur

Wennekerpand

Let op! Deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

Eric Vloeimans werd uitgenodigd de muziek te maken voor de nieuwe documentaire Wild Port of Europe van Mark Verkerks. De nieuwe film gaat over dieren die leven in de Rotterdamse haven. De opdracht om het in het kleine te zoeken, met alle aandacht gericht op de dieren, bleek Vloeimans op het lijf geschreven. In de alleskunners Jörg Brinkmann en Dirk-Peter Kölsch vond hij de perfecte kompanen om zijn muziek vorm te geven. 

In deze nieuwe voorstelling neemt de muziek u mee naar de haven van Rotterdam. Beelden uit de documentaire worden ondersteund door muziek van Vloeimans die ook ten volle mag excelleren. Sfeervolle havenbeelden en pakkende melodieën bij de dieren. Muziek met vele gezichten, zoals we die van Vloeimans kennen. Denk aan een nest baby-egeltjes, een torenvalk op zoek naar voedsel, de trek van de rugstreeppad, de bunzing op jacht naar een konijn – om slechts een paar voorbeelden te noemen.

Trompet/electronica: Eric Vloeimans | Cello/electronica: Jörg Brinkmann | Slagwerk/percussie: Dirk-Peter Kölsch | Gitaar: Mark Tuinstra

Over Eric Vloeimans
Vloeimans creëert originele muziek die hem al vele prijzen heeft opgeleverd, waaronder vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs en de Gouden Notenkraker. In 2020 mocht hij de Edison Jazz Oeuvreprijs aan zijn palmares toevoegen.

Naam Vanaf
Normaal € 24.00

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?