Theaterfestival de Opstokerij

De Stokerij Schiedam

vrijdag 31 mei 2019
17.00 uur

TROJE! 1 IFIGINEIA

vrijdag 31 mei 2019
19.00 uur

SLET

zaterdag 1 juni 2019
12.45 uur

TROJE! 2 CRESSIDA

zaterdag 1 juni 2019
17.30 uur

TROJE! 3 BRISIS

zaterdag 1 juni 2019
19.00 uur

SLET

zaterdag 1 juni 2019
22.00 uur

Nachtgasten

zondag 2 juni 2019
12.45 uur

TROJE! 4 HECABE

zondag 2 juni 2019
15.00 uur

SLET

zondag 2 juni 2019
18.30 uur

TROJE! 5 KLYTAIMNESTRA

Let op: deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

De Stokerij Schiedam en Theater aan de Schie stoken de stad weer op met de derde editie van Festival De Opstokerij. In het weekend van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni is het Wennekerpand in Schiedam the place to be voor een bijzonder Schiedams festival! De ijzersterke kern blijft: theatervoorstellingen met dit jaar speciale aandacht voor jong talent. Kom eten bij een food-stand in het Grand Café, pik een workshop mee, bezoek bijzondere voorstellingen en kom feesten!

SLET: De Voorstelling
Vrijdag 31 mei is de gala première van SLET: De Voorstelling, een voorstelling met twaalf jonge vrouwen over #metoo en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Intens en met veel humor. Voorafgaand aan deze voorstelling zijn er lekkere snacks te halen bij één van de food-stands.
Toegang: € 9,50 per voorstelling

Nachtgasten
Tijdens improvisatie hit Nachtgasten op zaterdag 1 juni zijn de rollen opgedraaid. Als toeschouwer weet je waar de voorstelling over gaat, de acteurs niet. Nog nooit zat je als publiek zo dicht op de huid van de acteurs, terwijl de voorstelling voor jouw ogen gecreëerd wordt! Alleen het publiek weet waar dit heen gaat. Tijdens deze editie van het festival is er een hele bijzondere versie van Nachtgasten te zien. De voorstelling start pas om 22.00 uur zodat het een echte nacht-Nachtgasten wordt! De cast wordt binnenkort bekend gemaakt.
Toegang: € 9,50

TROJE!
De spelers van de Jonge Stokerij spelen gedurende dit hele festival op onverwachte plekken in het Wennekerpand een vijfluik over de Trojaanse Oorlog, onder de titel TROJE! De Trojaanse Oorlog is een gebeurtenis die een centrale rol speelt in de Griekse mythologie. Een groot deel van de mythologische verhalen houdt op een of andere wijze verband met deze oorlog. Het festival wordt op zondagavond afgesloten met een heel uniek theaterdiner. Het publiek neemt plaats in de theaterzaal en krijgt een chique driegangenmaaltijd. Tijdens het diner speelt de Jonge Stokerij het sluitstuk van TROJE!

I. IFIGINEIA | vrijdag 31 mei om 17.00 uur
Het begin van een oorlog: hoe een verboden liefde een oorlog kan ontketenen waarvoor geen offer te groot is. Een stuk over liefdesverdriet, macht en consequenties.
Met: Zara Heinze, Marcella Jorge Vaz, Rosanne Sienna van Leeuwen, Emma Menkhorst, Sophie Rook-Snel, Eefje Schonekamp, Stan Vos, Tijn Wuister, Bedri Yuksektepe, Liesl van ’t Zelfde

II. CRESSIDA | zaterdag 1 juni om 12.45 uur
Als de oorlog normaal wordt: hoe nieuwe afspraken geboren worden in een strijd waarvoor alle afspraken geschonden worden. En hoe een nieuwe jeugd zichzelf daarbinnen een plek geeft.
Met: Ela Acer, Eline Broekhuizen, Benno van Dorst, Emine Eraslan, Charlotte Flynn, Fleur van Geffen, Sanne Gommers, Lianne de Haan, Elise van der Hiel-Klosters, Arletta de Keizer, Chandni Nanhkoesingh, Simon Smulders, Sara Visser

III. BRISIS | zaterdag 1 juni, 17.30 uur
De oorlog laat niemand ongestraft: hoe de grote helden beseffen dat ze geen helden zijn. Over plichtbesef en loyaliteit.
Met: Merle Eikenbroek, Lola Fase, Robine Hagenaar, Danae Hallenga, Pascale de Mey, Jente Schrijver, Elise van Vessem, Noella van Wijk

IV. HECABE | zondag 2 juni 12.45 uur
Het einde van een oorlog: hoe de oorlog uiteindelijk gewonnen en herhaling voorkomen wordt. Over de vreselijke gevolgen van oorlog.
Met: Ayca Ayvazoglu, Bianca Croitor, Pien de Haan, Elise Montenegro, Ise Montens, Maud Neuschwanger, Lizzy de Regt, Luna van Roosmalen, Nelle de Veer, Bente Windhorst

V. KLYTAIMNESTRA | zondag 2 juni 18.30 uur inclusief theaterdiner op toneelvloer
De wraak van de oorlog: de oorlog is gestreden maar de prijs moet nog betaald worden. Hoe de overgebleven vrouwen daarvoor zorgen.
Met: Terra Alan, Jessie Bakker, Max de Bloois, Aidan Jansson, Mandy Koppenhagen, Marijn Loendersloot, Britt Oosthof, Joris Schrijver, Kathelijne van der Veer, Noud Visser, Meike Windhorst, Miriam Zijlstra

Toegang: € 2,50 per voorstelling / € 20,00 laatste voorstelling inclusief diner

Workshops, live muziek en meer…
Naast deze highlights stoken De Stokerij Schiedam en Theater aan de Schie het festival nog verder op met onder andere een debat, feestjes, live muziek en vele theatrale extra’s. De jonge festivalgangers kunnen het hele festival lang genieten van jeugdfilms bij Wenneker Cinema en zich aansluiten bij één van de theaterworkshops van acteurs zoals Kenneth Herdigein!

Het hele programma van Theaterfestival de Opstokerij komt maandag 1 april online.

Naam Vanaf

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?