Focus

Menno Gootjes, Thijs van Leer, Udo Pannekeet & Pierre van der Linden

zondag 10 september 2023
15.00 uur

Podium op Podium

Let op: deze voorstelling vindt podium op podium plaats.

Focus bestaat maar liefst ruim 50 jaar en viert dit bijzondere - door de coronapandemie uitgestelde - jubileum ook in …... Nog altijd is de legendarische band ‘alive & kicking'. 3voor12 schreef over een recent optreden: “Focus laat een zwaar voldaan publiek achter” en “Meer dan vijftig jaar nationale progrocktrots kwam, zag en overwon”.   
 
Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits Hocus Pocus, House Of The King en Sylvia hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als Moving Waves, Focus 3 en Hamburger Concerto staan te boek als monumentaal.   
 
Onder anderen Dave Grohl, Rush en Marillion hebben hun grote waardering voor Focus uitgesproken. Bandleden van Opeth en Enslaved beschouwen de Nederlanders zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen. 
 
Nike gebruikte de wereldhit Hocus Pocus in de commercial tijdens het WK voetbal in 2010. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm RoboCop en komt ook voor in de in 2020 verschenen animatiefilm Onward
 
Met: 
Thijs van Leer – Hammond orgel, dwarsfluit & zang 
Menno Gootjes – gitaar 
Udo Pannekeet – bas 
Pierre van der Linden – drums 

Naam Vanaf
Normaal € 24.00

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?