Fred Delfgaauw en Ida van Dril

King Lear

vrijdag 18 maart 2022
20.15 uur

Wennekerpand

Let op: deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

Theatermakers Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich in hun nieuwe, gezamenlijke voorstelling inspireren door de eeuwenoude legende van King Lear. Eén van de indrukwekkendste toneelstukken van William Shakespeare. En bovenal nog altijd akelig actueel. Waar de nar koning is, de blinde ziet en liefde voorwaardelijk is. De leugen regeert en alles wijkt voor macht. Wie heeft het hier eigenlijk voor het zeggen? De kinderen of de ouders? De leerling of de meester? De koning zegt: “Niets is wat het lijkt”. De nar: “Niets lijkt wat het is.” Ga zitten en laat u verrassen.

De pers over Fred Delfgaauw en Ida van Dril
Over Fred Delfgaauw:
"Delfgaauw is niet uit te leggen. Je MOET hem zien, je MOET hem meemaken."de Volkskrant

Over Ida van Dril:
"Ze zingt, ze springt, ze speelt, kortom ze betovert." - Theaterkrant
"De kracht van Ida van Dril is dat zij de kunst van het verhalen vertellen tot in de puntjes beheerst." - Scènes

Naam Vanaf
Normaal € 21.00
65+ € 18.50
CJP € 18.50

Met Diner Variété geniet u van een heerlijke maaltijd die Wereld Bowls kookt geïnspireerd op de voorstelling van die avond. U eet voor € 13,50 ‘wat de pot schaft’ aan de lange tafels in het Grand Café van het Wennekerpand. Diner Variété brengt mensen samen en lift telkens een tipje van de sluier op van de voorstelling die u na het diner bij zult gaan wonen. Noem het ouderwets gezellig, een familiediner, een plek om elkaar te ontmoeten. Kom proeven in het thema van de voorstelling waar u naartoe gaat.

Vanavond waant u zich in de tijd dat Shakespeare leefde. U zult neerstrijken in een waar vanitas met allerhande ambachtelijke producten. Van kazen, tot desembroden, noten, fruitsoorten, smeuïge smeersels en nog veel meer… Geniet als een koning.

Prijs per persoon: € 13,50 (exclusief drankjes)
Inloop vanaf 18.00 uur
Aanvang - 18.30 uur

Klik hier om het Diner Variéte bij Fred Delfgaauw en Ida van Dril te reserveren


Wereld Bowls kookt, geïnspireerd op de voorstelling van de desbetreffende avond. Het is dus 'eten wat de pot schaft' voorafgaand aan de voorstelling in het Wennekerpand. Wereld Bowls bestaat uit het duo Swaan Mostert & Ella Theunissen. In hun leven reizen zij heel wat af: van India naar Israël, van Guatemala tot in Mexico. Tijdens hun reizen doen zij hun inspiratie op voor de gerechten die ze bereiden in hun eigen keuken. Op hun borden komen landen samen en weten zij telkens een vleugje Hollandse nuchterheid eraan toe te voegen. Inmiddels hebben ze ook al heel wat afgereisd in Rotterdam. Van de Fenix Foodfactory naar de Oogstmarkt, van Ani en Haakien tot Het Gemaal op Zuid. En daarom is het nu hoog tijd dat ze in Schiedam neer gaan strijken. En wel in het Wennekerpand!


Volg Wereld Bowls via social media:
Instagram: @wereldbowls
Facebook: Wereld Bowls

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?