Geen Oog Dicht (8+)

donderdag 13 april 2023
13.30 uur

Wennekerpand

De achtjarige Maia is het liefst alleen met haar verhalen. Ze leest, speelt games en kijkt films, alles om haar honger naar verhalen te stillen. Verhalen zijn namelijk spannend, maar lopen altijd goed af. Maia twijfelt of dat in de grotemensenwereld ook gebeurt. Zo groeit haar liefde voor verhalen samen met haar angst voor de ‘echte’ wereld. Naast Maia staat Ótti. Hij is altijd bij haar en wil haar beschermen. Alleen verandert hij de laatste tijd vaak van vorm en begrijpt niet waarom. Hij wordt soms zo zwaar dat hij een blok aan Maia’s been vormt. Als Ótti maar niet zo uit proportie groeit dat hij Maia’s hele blikveld overneemt…

Geen oog dicht is voor iedereen die wel eens een keertje bang is. Een surrealistisch sprookje over het in de ogen kijken van je angst en samen op avontuur te gaan. Door het gebruik van videocamera’s, maquettes, poppen en muziek smelten theater en film samen en wordt je meegenomen in de wereld van Maia en Ótti. Een wereld die een spannend onderwerp, net iets minder eng maakt.

Studio Figur is het jonge figurentheatergezelschap van regisseur Noufri Bachdim en beeldmaker Pluck Venema. Met fysiek spel, poppen- en objecttheater, live film en muziek vertellen zij nieuwe verhalen waarin actuele onderwerpen centraal staan. In hun voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

Inclusief randprogramma De Zolderzoektocht! Dit programma bestaat uit max. 4 installaties. Klik op het menu hieronder voor meer informatie over het randprogramma.

Naam Vanaf
Normaal € 1.50

Bij de voorstelling Geen Oog Dicht reist het randprogramma De Zolderzoektocht mee. 
 
Dit programma bestaat uit max. 4  installaties. In de installaties ontdekken de bezoekers de wereld zoals Maia die ziet én maken ze kennis met de beeldtaal van Studio Figur. 
Aan elke installatie zijn 1 á 2 prikkelende vragen of doe-opdrachten gekoppeld.
Bezoekers kunnen hun eigen route volgen en vrij door/ onder/ in de installaties bewegen. 

De tafel is de veilige haven, vanuit hier kan je naar andere plekken kijken door kleine periscoopjes maar kunnen anderen jou niet zien.

De vloer is van buiten anders dan van binnen. Onder sommige planken bevinden zich kleine tafereeltjes en zijn geluiden te horen die niet helemaal thuis te brengen zijn.

Via het dakraam kijkt de bezoeker naar de buitenwereld en het onmetelijke heelal dat als een deken over je heen komt.

Onder de dekens verstopt de bezoeker zich en kijkt hij naar een stiekem en spannend verhaal.

 

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?