Achter het Huis

Anne van der Burg, Hajo Bruins e.a.

woensdag 21 februari 2018
20.15 uur

Theater aan de Schie - Grote zaalEen voorstelling van Ilja Leonard Pfeijffer voor jong en oud over Anne Frank en de mensen om haar heen.

Het dagboek van Anne Frank behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken. Achter het Huis is gebaseerd op haar dagboeken.

Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor Achter het Huis, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks ervaren in oorlogsgebieden. 
Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.

Spel: Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos e.a. | Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer | Regie: Johan Doesburg

Naam Vanaf
Normaal € 29.50
65+ € 27.00
CJP € 27.00

Voorafgaand aan de voorstelling vindt er een inleiding plaats. Tijdens deze inleiding geeft het gezelschap u meer informatie over de artistieke keuzes die er gemaakt zijn voor de voorstelling. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Toegang tot de inleiding is € 3,00. 

Reserveer nu

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?