Johan Derksen Keeps the blues alive

woensdag 10 oktober 2018
20.15 uur

Theater aan de Schie - Grote zaal

Na de succesvolle theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop, komt de flamboyante tv-persoonlijkheid nu met een programma over zijn passie: de blues. Johan Derksen Keeps The Blues Alive neemt u mee naar begin jaren zestig, toen The British Invasion de wereld veroverde. The Rolling Stones, Them, The Animals en John Mayall’s Bluesbreakers lieten een breed publiek kennismaken met de muziek van Amerikaanse blueslegendes zoals John Lee Hooker, Muddy Waters, Chuck Berry en B.B. King. Het gevolg was de opkomst van Nederlandse bluesbands zoals Cuby and The Blizzards en Livin’ Blues. Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft Derksen de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd.

Johan Derksen is de laatste jaren erg actief als promotor van de blues. Hij maakte deel uit van het management van Cuby and The Blizzards, maakt radioprogramma’s en staat op het punt een bluesclub te openen in Rotterdam. Daarnaast organiseert hij op zondagmiddag Sunday Blues in het roemruchte café Hofsteenge in Grolloo, waar hij tevens jaarlijks het prestigieuze Blues Village Festival organiseert, met louter Amerikaanse topbands. Naast de Haagse band The Clarks voegt Derksen de volgende namen toe aan zijn line-up:
A.J. Plug (blueszanger), Kat Riggins (blueszangeres), Erwin Java (bluesgitarist), Roel Spanjers (multiinstrumentalist), Theo van Es, (leadzanger van The Shoes), Michel van Dijk (bekend van o.a. Les Baroques, Ekseption en Alquin) en Big Pete (blueszanger)

Naam Vanaf
Normaal € 25.00
65+ € 22.50
CJP € 22.50

Reserveer nu

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?