John Buijsman

De bizarre nacht van Arie Speksnijder

vrijdag 13 november 2020
19.00 uur

Theater aan de Schie

“Daar staat hij. Arie Speksnijder. Vijfenzestig. Recherche. ID op het hart. Hart op de goede plaats. Last van zijn voeten. Maar hij heeft dienst, dus hij zal wel moeten.”

 

Arie Speksnijder staat op de drempel van zijn pensioen. Veel heeft hij niet meer te verliezen. Met zijn vrouw gaat het niet goed. Al eerder raakte hij zijn dochter kwijt.

Dan krijgt hij een telefoontje van een informant: belangrijk nieuws, dit wil je weten, kom naar nachtcafé De zeven zonden.

Alle routine is ineens verdwenen. Tegen het duistere decor van een stad die openligt naar de wereld beleeft Speksnijder de eenzaamste nacht van zijn leven, heen en weer geslingerd tussen zijn plichtsgevoel als toegewijde agent en de gevoelens van woede die hij wanhopig probeert te onderdrukken.

 

Peer Wittenbols schreef een monoloog voor John Buijsman als een grotestadsblues. “Geef Buijsman een harde jongen met een zacht hart en er gebeurt iets. Zeker als Wittenbols zich bekommert om de woorden. Die klinken zo simpel, zeker uit de mond van Buijsman, en ze zijn zo goed gekozen.” (Theaterkrant****) Dusty Ciggaar, op gitaar en anderhalve meter afstand, zorgt live voor de soundtrack.

Naam Vanaf
Normaal € 19.00

Nog geen verkoop

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?