Joris & de Drakentemmers

Het Laagland

zondag 6 mei 2018
15.00 uur

Wennekerpand

Let op: deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen. Alle jongens en meiden én hun familie krijgen er een extra dosis van mee tijdens Joris en de Drakentemmers.

Het vuur is ontstoken. Vijf Drakentemmers gaan jullie verrassen. De wildste drakenzaken passeren de revue: Wat zijn draken? Hoe vecht je tegen draken? En hoe overleef je niet alleen deze monsters uit bekende verhalen, maar vooral de draken die je van binnen de baas zijn? Draken van het hardnekkige soort dat zich geniepig in je gedachten vast klauwt. Die drakenstemmen in je hoofd die ervoor zorgen dat je, als het erop aankomt, toch niet durft te doen wat je écht zelf wilt.

In Joris en de Drakentemmers gaan de acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak én met draken van alledag. Al spelend en muziek makend delen ze hun geworstel en ontdekkingen over draken. Deze vurige muziektheatervoorstelling schakelt, met de vaart van een achtbaan, van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé.

Familievoorstellingen van Het Laagland staan erom bekend dat ze zowel ouders als grote broers en zussen aanspreken. De enige voorwaarde is dat je minimaal 8 bent of ooit 8 bent geweest.

Cast & Crew
Concept & regie: Inèz Derksen | Spel & muziek: Joris Erwich, Karlijn Hamer, Lennart Monaster, Gijs Nollen en Folmer Overdiep | Dramaturgie: Ludo Costongs | Muzikale leiding: Joris Erwich | Vormgeving: Bas Zuyderland | Kostuumontwerp: Jorine van Beek & Verdieping3 | Assistent-kostuumontwerp: Inez Coonen | Lichtontwerp: Sander Salden | Regie-assistentie: Céline Hoex | Techniek: Roger Foxius, Thierry Wilders en Carlo Lensen (stage) | Beeld: Gregor Ramaekers |  Met dank aan Annelies van Wieringen en het Laaglandteam.

Naam Vanaf
Normaal € 19.00
Kind € 14.00

Voor mij is de drakenwereld een fantastische theatrale vertaling voor angst, die zich in je eigen hoofd nestelt. Angstdraken die  je met goedbedoelde raad willen beschermen, maar je juist klein houden, afremmen en je nooit voluit laten zijn wie je bent. Angst is een slechte raadgever. Juist nu de wereld om ons heen zo in beweging is. Meer dan ooit is dit het moment om alle onzekerheid met elkaar om te buigen tot een kracht die ons versterkt, in plaats van verdeelt en verzwakt. Hét moment om de draak, die ons ervan weerhoudt  te doen wat we het liefste willen doen, recht in zijn stinkende bek te kijken en de wereld tegemoet te treden vanuit een eigenwijs vuur. Deze groep veelzijdige Laaglandacteurs gaat ervoor zorgen dat jullie het theater verlaten met aangewakkerde vlammetjes.

Wij komen met een nieuw concept: kinderopvang door Komkids tijdens voorstellingen.

Gezellig naar het theater, maar u heeft kinderen in een andere leeftijdscategorie en geen oppas? Geen probleem! 

Reserveer nu kinderopvang in het theater, de opvang wordt verzorgd door Komkids.
De opvang is vanaf 45 minuten voor aanvang tot uiterlijk 45 minuten na afloop van de voorstelling. 
Kosten € 5,00 per kind. Aanmelden kan via kassa@theateraandeschie.nl.

Reserveer nu

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?