Judas

Naar de bestseller van Astrid Holleeder

woensdag 2 januari 2019
20.15 uur

Theater aan de Schie - Grote zaal

donderdag 3 januari 2019
20.15 uur

Theater aan de Schie - Grote zaal

"Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen."

Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Het komt hen duur te staan. Vanuit de gevangenis regelt hun broer hun liquidatie. In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. In Judas schetst ze een portret van het gezin waarin ze opgroeit, de dagelijkse angst waarmee ze leven, en hoe ze zich uiteindelijk verzet en haar eigen broer verraad.

 

Ben jij een verrader? Zou jij je familie kunnen verraden? Je broer? En wat als je broer Willem Holleeder is?

 

Nu is Judas als psychologische theaterthriller in Theater aan de Schie te zien. Judas wordt verteld vanuit het perspectief van de vier vrouwelijke omstanders van Holleeder: zijn twee zussen, moeder en nichtje. Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst en hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.

AUDIOFRAGMENT BRIEF ASTRID HOLLEEDER

AUDIOFRAGMENT BRIEF ASTRID HOLLEEDER

Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze voorstelling.

 

DE HOLLEEDERS DICHTBIJ.

Judas is een avondvullende belevenis waarin we de Holleeders van dichtbij volgen. 
Voorafgaand aan de voorstelling krijgen we unieke informatie over de Holleeders. Want hoe is het boek Judas ontstaan? En welke gevolgen heeft de verschijning van het boek voor Astrid? Tevens zullen we uw geheugen opfrissen. We staan stil bij hoe het allemaal ook alweer zat. Waarvoor is Willem Holleeder veroordeeld en wie was nou precies Willem Endstra? Informatie die u niet wilt missen
Na de voorstelling wordt er een persoonlijk nawoord van Astrid voorgelezen en is er de mogelijkheid om over uw beleving na te praten.

Met: Renée Fokker (als Astrid Holleeder), Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven
Regie: Johan Doesburg | Script: Sophie Kassies

Naam Vanaf
Normaal € 34.00

Bestel ook:

woensdag 2 januari 2019

donderdag 3 januari 2019

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?