King Lear

Toneelgroep Maastricht

donderdag 22 november 2018
19.30 uur

Theater aan de Schie - Grote zaal

King Lear is een klassieker die u gezien moet hebben. Bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal. De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Om beurten vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten.

Gespeeld door een sterrencast bestaande uit onder meer Huub Stapel als King Lear, Wilfried de Jong als de nar, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft en Sylvia Poorta. In regie van artistiek leider Servé Hermans en de tekst van William Shakespeare wordt bewerkt door Jibbe Willems. 

Regisseur Serve Hermans heeft een voorliefde voor voorstellingen met beeldende ensceneringen en veel acteurs. In 2015 bracht hij samen met Jibbe Willems een veelgeprezen, muzikale Othello naar de theaters. “Jibbe Willems schaart zich in één klap onder de grote Shakespeare-vertalers. Scherp, geestig, verbluffend snel schakelend tussen rauw en poëtisch”, aldus Trouw. Ze werkten daarna samen aan Eyes wide shut, Pinkpop en La Superba.

Spel: Huub Stapel, Wilfried de Jong, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft, Sylvia Poorta e.a.
Regie: Servé Hermans

Naam Vanaf
Normaal € 30.50
65+ € 28.00
CJP € 28.00

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een inleiding plaats. De inleiding wordt gegeven door Iris Matters, de resident director van Toneelgroep Maastricht. Ze gaat tijdens de inleiding in op de personages en de verwikkelingen in het stuk, en vertelt over de geschiedenis en thematiek. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen. De inleiding start om 18.30 uur. Toegang tot de inleiding is € 3,00 per persoon. U dient vooraf te reserveren.

Reserveer nu

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?