KONING FILMVERSIE (6+)

zaterdag 22 januari 2022
19.00 uur

KONING door de ogen van de eerste minister (cast 4)

zaterdag 29 januari 2022
19.00 uur

KONING door de ogen van de koningin (cast 1)

zaterdag 5 februari 2022
19.00 uur

KONING door de ogen van de koning (cast 2)

KONING door de ogen van de koningin (cast 3) van 15 januari gemist of terugkijken? Klik dan op de afspeelknop hieronder!

Ervaart u problemen met de film? Gebruik dan de F5-knop om de pagina te refreshen, of klik hier om de film op Youtube te bekijken.

Heeft u genoten van de KONING? Zou dan zo vriendelijk willen zijn om een donatie achter te laten? Elke donatie helpt!

 

KONING als filmversie
Door de sluiting van theaters, in strijd tegen corona, kan voor het tweede achtereenvolgende jaar de familievoorstelling KONING van De Stokerij en Theater aan de Schie niet live aan publiek getoond worden. Gelukkig hebben we hier iets op gevonden!

Met dank aan de gemeente Schiedam, Fonds Schiedam Vlaardingen en het De Groot Fonds worden van 3 t/m 5 januari opnames gemaakt in Theater aan de Schie van de vijf verschillende casts die ieder één van de drie versies van KONING spelen (vanuit het oogpunt van de koning, koningin en eerste minister). Deze verfilmingen gaan vanaf 8 januari iedere zaterdag om 19.00 uur in première en zijn vervolgens de hele week te zien via de website van Theater aan de Schie.

Reserveren én doneren
Reserveer uw toegangslink tot de filmversie KONING hierboven! Klik op ‘reserveer nu’ naast de betreffende filmversie die u wilt zien en reserveer uw toegangskaart. Kijkt u met het hele gezin? Dan hoeft u slechts één toegangskaart te reserveren per filmversie, wel zo makkelijk! Let op: in de bevestigingsmail die u ontvangt, ontvangt u ook de link naar de pagina waarop de filmversie te zien is.

Wilt u deze theaterproductie, De Stokerij en Theater aan de Schie steunen? Dat kan terwijl u reserveert. Wanneer u een reservering plaatst, kunt u ook kiezen voor een donatie. Niet verplicht uiteraard, maar het helpt ons zeker! Alvast hartelijk dank.

Koninklijk Menu
Choripán/La Salita zou een koninklijk driegangenmenu serveren tussen de voorstellingen in en ook nu gaan ze dit doen, maar dan in andere vorm! Dit gehele menu is bij Choripán af te halen voor € 19,50 of alléén een Argentijnse stoofpot voor € 15,00. Dit kan van 7 januari t/m 5 februari! Bestel het tijdig want OP=OP (bestellen via de website van Choripán/La Salita, ophalen op Nieuwe Haven 55B-1, 3116 AA Schiedam). Zo is KONING te zien in de eigen huiskamer met een heerlijk bordje op schoot! Leuk feitje: Choripán/La Salita is een zeer geliefd restaurant bij Koningin Máxima.

Over KONING
KONING is een avontuurlijke komedie vol heldenmoed en vriendschap, met in de hoofdrollen Roos Drenth, Anne Rats en niemand minder dan Kenneth Herdigein, aangevuld met spelers van De Jonge Stokerij en amateurspelers. Kenneth is een oude bekende en vriend van De Stokerij en Schiedam: hij speelde al Polonius in Hamlet en Terror in Kleine Sofie en Lange Wapper.

KONING is een gloednieuw toneelstuk geïnspireerd op grote koningen: Johan Cruijff, Koning Arthur, Mohammed Ali, Elvis Presley, Beyoncé, Black Panther en Willem Alexander, aangedreven door live muziek van Nieuw Niks.

De Koning is ziek en moet zijn troonopvolger benoemen. Hij heeft 21 kinderen, een lieve vrouw en een zeer ambitieuze Eerste Minister. Maar wie is het meest waardig? De Koning kiest voor zijn eigenzinnige dochter Alex, maar daar is niemand het mee eens. Zijzelf ook niet en ze weigert. De Koning slaat zijn zwaard in een grote steen en zegt: “Enkel wie het waard is om te regeren krijgt mijn zwaard uit de steen. Tot die tijd blijft mijn troon leeg”. Lukt het Alex om het land te redden?

Er wordt gezongen, gevochten, gedebatteerd en gedanst, maar niemand lijkt sterk genoeg om het gewicht van de Kroon te dragen.

Naam Vanaf

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?