Lunchconcert

Het EigenGrau Ensemble

woensdag 21 juni 2023
12.15 uur

Theater aan de Schie

Het Lunchconcert is een samenwerking van Theater aan de Schie en Opera aan de Schie, en vindt plaats van 12.15 uur tot 13.00 uur in onze theaterfoyer. Iedere maand bieden wij een gevarieerd muziekprogramma aan. Neem plaats op de banken en geniet van live muziek van diverse muzikanten. De toegang is gratis.

In deze editie van het lunchconcert kunt u luisteren naar Het EigenGrau Ensemble, een samenwerking tussen het EigenGrau Trio, het Isle Quartet en zangeres/componiste Giulia Rosanna. Het ensemble begon als jazz trio in 2021, toen pianist Simon Gelsdorf samen met bassist Thor Johansen en drummer Nikolas Tsangaris het EigenGrau Trio oprichtte.

Na een jaar van optredens met het trio, kreeg Simon de ingeving om zijn interesse in film muziek te uiten in het componeren voor een groter ensemble. Hij combineerde het trio met het ISLE Quartet, bestaande uit violisten Sybren Holwerda en Linda Lukas, altvioliste Irene Garcia en celliste Elsa Le Moigne, en zangeres/componiste Giulia Rosanna om het EigenGrau Ensemble te vormen.

In zijn composities, combineert Simon veelzijdige jazz, fluwelen strijkers en zuivere zang tot originele muziek, geïnspireerd door jazz artiesten zoals Brad Mehldau en Shai Maestro en film componisten zoals Joe Hisaishi en Hans Zimmer.

Afgelopen zomer heeft het EigenGrau Ensemble haar eerste twee singles, Eigenlicht en Icarus, uitgebracht.

Deze editie van het Lunchconcert vindt plaats in de zaal in plaats van de foyer.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?