Lunchconcert

Lidija Strika quartet

woensdag 3 april 2024
12.15 uur

Theaterfoyer

Het Lunchconcert is een samenwerking van Theater aan de Schie en Opera aan de Schie, en vindt plaats van 12.15 uur tot 13.00 uur in onze theaterfoyer. Iedere maand bieden wij een gevarieerd muziekprogramma aan. Neem plaats op de banken en geniet van live muziek van diverse muzikanten. De toegang is gratis.

Lidija Strika is een Kroatische bassist en bandleider die haar liefde voor muziek, beeldende kunst en taalkunde deelt uitdrukking. Opgegroeid in Zürich en Rijeka, een havenstad met culturele  diversiteit en rijke undergroundscene, ze was al vroeg verbonden met psychedelische rock uit de jaren 60, britpop, new wave en later soul en jazz. Lidija streeft ernaar een geluid te krijgen dat alles vertegenwoordigt wat haar als persoon heeft gevormd musicus; inspiratie uit muziek en natuur, levenservaringen, kennis over menselijke relaties, literatuur, kunstgeschiedenis... Tijdens de pandemie vormde Lidija een kwartet met gevestigde muzikanten de nederlandse scene: Emiliano Roca op gitaar en Niccolò Angioni op trompet, later vergezeld door Leo Giger op drums en begon een proces van het componeren en arrangeren van originele muziek voor deze setting composities van artiesten als Bobby Watson, Benny Golson, Paul Simon,..In het najaar van 2021 namen ze Mr. Curfew, hun eerste single, en zijn van plan hun eerste album in de winter van 2023 uit te brengen. Lidija studeerde in
Oostenrijk en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in de klas van Tony Overwater en kreeg de kans daartoe leer van de grootsten zoals Joe Sanders, John Patitucci, Gregory Hutchinson, Jeff “T.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?