Lunchconcert

woensdag 23 januari 2019
12.15 uur

Foyer

In samenwerking met Opera aan de Schie organiseren wij één keer in de maand een lunchconcert. U bent van 12.15 uur tot 13.00 uur van harte welkom in onze theaterfoyer om te luisteren naar livemuziek. Iedere maand is er een andere programmering. De toegang is gratis.

Viride Kwartet
Deze maand geniet u van het Viride Kwartet tijdens het lunchconcert. Violisten Salomé Bonnema en Iris Kengen, altviolist Sedna Heitzman en cellist Juren Koopman vormen samen het Viride Kwartet. 

Ze zijn alle vier leerlingen van de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Niet alleen spelen ze vaak samen, maar ook vormen ze een sterke band met elkaar en zijn al sinds het begin van hun middelbare schoolperiode goede vrienden. Dit is dan ook goed hoorbaar in hun spel: hun enthousiasme en jeugdigheid geeft het kwartet een persoonlijke en unieke uitstraling. Het bevalt het Viride Kwartet heel goed om met z'n vieren muziek te maken en concerten te geven. Na anderhalf jaar samen te hebben gespeeld, hebben ze sterk samenspel en eigen klank gekregen. Dit mede dankzij de inspirerende lessen van leden van het Matangi Kwartet en het Dudok Kwartet, Lucia Swarts, Peter Brunt en Ilona Sie Dhian Ho en dankzij hun deelname aan het Orlando Festival 2018, waar ze masterclasses hebben gekregen van o.a. Sigiswald Kuijken en Henk Guittart.

In 2018 heeft het Viride Kwartet de tweede prijs behaald tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Dit is voor hen een grote stimulans om nog lang bij elkaar te blijven, repertoire op te bouwen en veel ervaring op te doen als strijkkwartet. Onlangs traden ze op bij het tv-programma Podium Witteman, in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw en in het Zuiderstrandtheater.

Programma:

• F. Mendelssohn Bartholdy - Strijkkwartet op. 13 no. 2 in A mineur - Adagio, Allegro vivace - Adagio non lento
• A. Dvorak - Terzetto op. 74 in C majeur (voor twee violen en altviool) - Introduzione - Larghetto
• J. Haydn - Strijkkwartet op. 76 no. 4 in Bes majeur ('zonsopgang') - Allegro con spirito - Adagio - Menuet - Finale, Allegro ma non troppo

Neem uw eigen lunch mee. De bar is geopend voor drankjes.

Eén keer in de maand organiseren wij lunchconcerten, kijk hieronder voor een lijst voor andere data:

  • Woensdag 27 februari 2019
  • Woensdag 20 maart 2019
  • Woensdag 24 april 2019
  • Woensdag 22 mei 2019
  • Woensdag 19 juni 2019

Gratis toegang

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?