Messiah van Händel

Nieuwe Philharmonie Utrecht

zaterdag 16 december 2023
19.30 uur

Locatie Havenkerk

Let op: deze voorstelling vindt plaats in de Havenkerk in Schiedam.

In de dagen voor Kerst voert dirigent Johannes Leertouwer al vele jaren met zijn koor en orkest de wereldberoemde Messiah (1742) van G.F. Händel uit in Nederland. Met weergaloze solo aria’s en koordelen bieden vier solisten, een barokorkest en een koor met twaalf zangers troost, kracht en inspiratie aan het begin van de winter. En dat alles in het decor en de overweldigende akoestiek van de speciaal voor de gelegenheid prachtig uitgelichte Havenkerk. In 2022 vond de eerste editie van de Messiah plaats in de Havenkerk. Een prachtige klassieke uitvoering op de vooravond van Kerst. Dit jaar zetten wij deze nieuwe traditie voort. Leertouwer blinkt uit in originaliteit, energie en diepgang. Een Messiah die u bij de keel grijpt.

Sopraan: Kristen Witmer
Alt: Daniël Elgersma
Tenor: Stefan Kennedy
Bas: Drew Santini koor
Orkest onder leiding van dirigent Johannes Leertouwer


VIP-ARRANGEMENT - Uitverkocht!
Geniet op een bijzondere manier van de Messiah van Händel in de Havenkerk met het speciale VIP Pakket. U krijgt een tafel met persoonlijk ontvangst en bediening. Inbegrepen in het VIP-arrangement:
- Toegangskaart voor de voorstelling
- Een kopje koffie of thee bij binnenkomst en na afloop van het concert
- Een fles water
- Een mooie fles Merlot of Chardonnay
- Diverse luxe hapjes

Prijs: € 75,00 per persoon (maximaal drie personen per tafel)
Let op: Dit arrangement is door de locatie helaas niet te boeken als u slecht ter been bent.


Over dirigent Johannes Leertouwer van de Nieuwe Philharmonie Utrecht
Johannes Leertouwer is chef-dirigent en artistiek leider van de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Leertouwer is dé kenner van de Messiah in Nederland. Leertouwer dirigeert het orkest vanuit zijn positie als violist. Ook stelt hij het koor en de solisten op vóór het orkest. Dit brengt naar zijn overtuiging het verhaal van Messiah over hoop en verwachting, over het lijdensverhaal en de wederopstanding, en over de betekenis van een leven na de dood, nog dichterbij voor het publiek.

Over de Havenkerk
Oorspronkelijk werd de Havenkerk (officieel de Johannes de Doperkerk) gebouwd voor de katholieke gemeenschap in Schiedam. Na een lange staat van dienst werd de Havenkerk in 1967 gesloten voor erediensten. Sinds 2010 heeft ook de protestantse gemeente Maasbach Wereldzending, die er sinds 1972 huisvestte, de Havenkerk verlaten. De Havenkerk is nu een locatie voor culturele en zakelijke evenementen.

Naam Vanaf
Normaal € 40.00

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?